Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

NEPLP locekle: Sliktākajā gadījumā būs jāiemācās savu dzīvi plānot esošā budžeta ietvaros

Pie sliktākā scenārija, proti, nesaņemot papildu finansējumu, Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) būs jāiemācās savu dzīvi plānot esošā budžeta ietvaros, žurnālistiem sacīja NEPLP locekle Gunta Līdaka.

Līdaka atzina, ka pēdējais pusotrs gads NEPLP nav bijis viegls. "Mums ir liels prieks, ka Valsts kontroles ziņojums ir apstiprinājums tam, ka esam uzņēmuši pareizo ceļu," Valsts kontroles revīziju NEPLP un sabiedriskajos medijos vērtēja Līdaka, uzsverot, ka revidentu secinājumi attiecas ne tikai uz esošo, bet arī iepriekšējo NEPLP sastāvu.

Viņa atzina, ka publiskajā telpā nereti tiek apšaubīta NEPLP leģitimitāte. Lai arī NEPLP locekļus ievēl likumdevējs, Līdaka uzsvēra, ka NEPLP ir neatkarīga un nepakļaujas politiskajam spiedienam. "Ja kādam ir aizdomas, tad esam gatavi iepazīties ar šiem argumentiem. Mums ir ļoti svarīga regulatora neatkarība," sacīja Līdaka.

NEPLP locekle uzsvēra, ka pārmaiņu realizēšanai nepieciešama sadarbība, kas no visām iesaistītajām pusēm prasa savstarpējo uzticēšanos, godīgumu un sadarbošanos. "Ja tas iztrūkst, tad rezultāts nebūs iespējams," piebilda Līdaka.

Svarīgs faktors ir likumdevējs, uzsvēra Līdaka, piebilstot, ka kopīgiem spēkiem jārisina jautājums par sabiedriskā medija likuma pieņemšanu, kas tagad ir iestrēdzis atbildīgajā Saeimas komisijā. "Tas varētu atrisināt sabiedriskā medija tālākās attīstības jautājumus kontekstā ar stratēģijā paredzētu punktu par vienota sabiedriskā medija izveidi. Mēs principiāli par to iestāsimies. Saprotam, ka bez digitālās pieejas sabiedrisko mediju nākotne ir apdraudēta," teica Līdaka.

Tāpat jādomā par sabiedrisko mediju drošību un neatkarību, kas saistīts arī ar iziešanu no reklāmas tirgus. "Ceram, ka tas varētu nodrošināt neatkarību un drošību no dažādiem finansējumiem," pauda NEPLP pārstāve.

Viņasprāt, ir sperti būtiski soļi sabiedriskā pasūtījuma izstrādes principu maiņā. Tā kā sabiedriskā pasūtījuma izpildē iesaistīti arī komercmediji, tādējādi veicinot mediju daudzveidību, NEPLP ieskatā vajadzētu precizēt terminus, kas ir sabiedriskais pasūtījums un kas ir valsts atbalsts. Līdaka uzsvēra, ka ir ļoti būtiski ir panākt, lai sabiedriskais pasūtījums būtu visaptverošs, dažādās platformās un mediju grupās.

Uzsverot, ka sabiedriskajiem medijiem ir nepieciešams papildu finansējums, Līdaka gan atzina, ka "pie sliktākā scenārija mums sava dzīve būs jāiemācās plānot esošā budžeta ietvaros".

Kā ziņots, Valsts kontroles revīzijā secināts, ka NEPLP nav nodrošinājusi efektīvu Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio pārvaldību. Valsts kontrolē atzina, ka NEPLP sadarbībā ar sabiedrisko mediju valdēm jāveido un jāstiprina mūsdienīgām prasībām atbilstoši, neatkarīgi sabiedriskie mediji, kas sniedz sabiedrībai daudzveidīgu informāciju un nav atkarīgi no politiķu lēmumiem par darbības nepārtrauktībai nepieciešamo līdzekļu iepriekš neparedzētas piešķiršanas.

Revīzijā konstatētais liecina, ka NEPLP nav nodrošinājusi efektīvu LTV un Latvijas Radio pārvaldību, kā arī pārdomātu, ilgtspējīgu šo kapitālsabiedrību attīstību, jo ne Latvijas Radio, ne LTV vadība nav plānojusi un ieguldījusi finanšu resursus ilgtermiņa attīstībā, ik gadu paļaujoties uz papildu līdzekļu pieprasīšanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Top komentāri

BABASA JAGAS mūlis
B
sarkanu saru ietvarā. Ja kāda bijusī sieviete, tik ļoti pēc VECENES un RAGANAS izskatās, tad labāk kameras priekšā NELĪST. Neviens, taču, nav akls!
ha ha
h
sarkanmatainā fūrija ,vēl viena ieliktene - čekiste pamodās- burvīgs tandēms ar vecčekisti ķēz-beri
Ass
A
Vai tad tie politiski neatkarīgie nepal locekli nesastāv neviena partija?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas