Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

No valsts piedzīs 15 000 latu atlīdzību Talsu traģēdijā cietušajam

Trešdien, 9.maijā, stājies spēkā Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palātas spriedums, ar kuru par labu prasītājam no valsts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) personā piedzīta atlīdzība par morālo kaitējumu 15 000 latu, portālu Diena.lv informēja Augstākās tiesas preses sekretāre Baiba Kataja.

AT Senāta Civillietu departaments, rīcības sēdē izskatot VUGD un prasītāja pārstāves kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumu, nolēma atteikt ierosināt kasācijas tiesvedību lietā. Senāts lēmumā norādījis, ka par kasācijas sūdzībās norādītiem tiesību normu piemērošanas un interpretācijas jautājumiem Senāta spriedumos līdzīgās lietās ir izveidojusies judikatūra un apelācijas instances tiesas spriedums tai atbilst. Senāta lēmums nav pārsūdzams.

Prasītājs Ivo Ābolnieks ar prasību tiesā vērsās 2007.gada 19.septembrī. Kā vēstīts, traģiskais negadījums notika 1997.gada 28.jūnijā Talsos, kad Iekšlietu Ministrijas rīkotajos svētkos, krītot auto pacēlāja grozam, divdesmit viens bērns guva miesas bojājumus.

"Notikusī traģēdija prasītājam radījusi ievērojamas sekas - fizisku un morālu kaitējumu, kā arī atstājusi neizdzēšamu negatīvu iespaidu uz visu dzīvi. Sekas ir fiziskās un morālās ciešanas laikā, kad veikta sarežģīta un ilgstoša ārstēšana. Paliekošas sekas uz visu mūžu ir fizisko iespēju ierobežojums, apgrūtinātas iespējas zināšanu apguvē, veselības problēmas, kā arī paliekoša morālā trauma," norādīja B.Kataja. Prasības pieteikumā I.Ābolnieks lūdza piedzīt kompensāciju par sakropļojumu 150 000 latu apmērā, veselībai nodarīto kaitējumu 150 000 latu un 100 000 latu par sagādātajām morālajām ciešanām.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa 2009.gada 19.janvārī I.Ābolnieka prasību apmierināja daļēji un piedzina no VUGD par labu prasītājam 25 000 latu par nodarīto kaitējumu veselībai un 25 000 latu par nodarīto morālo kaitējumu. Pārējā daļā prasība noraidīta.

Izskatot lietu apelācijas kārtībā, AT Civillietu tiesu palāta 2010.gada 7.decembrī prasību apmierināja daļēji un par labu prasītājam no valsts VUGD personā piedzina atlīdzību par morālo kaitējumu 15 000 latu. Pārējā daļā prasību par morālo kaitējumu, atlīdzību par sakropļojumu, nodarīto kaitējumu veselībai un ar lietas vešanu saistīto izdevumu piedziņu tiesa noraidīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas