Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pabriks: Ja netiks prezentēti pārliecinoši argumenti, atturēšos no iejaukšanās LU lēmumā par rektora ievēlēšanu

Ja netiks prezentēti pārliecinoši argumenti, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) atturētos no iejaukšanās Latvijas Universitātes (LU) lēmumā par rektora ievēlēšanu, aģentūrai LETA pauda politiķis.

Pabriks norādīja, ka pašlaik viņa rīcībā šajā jautājumā nav pilnvērtīgas informācijas, tāpēc viņš gribētu šajā jautājumā uzklausīt gan izglītības ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) pozīciju, gan arī LU argumentus. Politiķis skaidroja, ka līdz šim izskanējušie argumenti, kāpēc neakceptēt LU rektora vēlēšanu rezultātu, neesot bijuši pilnībā pārliecinoši.

Aizsardzības ministrs kā bijušais mācībspēks ar lielu pietāti izturas pret LU iekšējiem procesiem, pauda Pabriks, skaidrojot, ka Ministru kabinetam būtu ļoti uzmanīgi jārīkojas, lemjot šajā jautājumā. Reizē šajā situācijai LU ir pilna atbildība par to, kā ir notikusi lēmuma pieņemšana, norādīja ministrs.

Viņš sacīja, ka pirms izšķiršanās, kā rīkoties iespējamā balsojumā valdības sēdē, šo jautājumu plānots iekšēji apspriest Attīstībai/Par! (AP), iespējams, to pārrunājot partiju apvienības valdes sēdē un konsultējoties ar Saeimas frakciju. Pabriks piebilda, ka pēc šīs lietas izdiskutēšanas AP ministriem šajā jautājumā būs vienota pozīcija.

Kā aģentūru LETA informēja veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) padomnieks Edgars Skvariks, ministre pagaidām nav formulējusi savu viedokli par to, vai atbalstīt LU vēlēšanu rezultātu. Skvariks norādīja, ka partiju apvienība Attīstībai/Par! plāno aicināt Šuplinsku uz sarunu, pēc kuras Viņķele varētu arī paust savu viedokli.

Kā ziņots, Šuplinska norādījusi, ka viņas rekomendācija būs neapstiprināt Indriķi Muižnieku LU rektora amatā, bet gala lēmuma pieņemšana tiks atstāta valdības ziņā, kurai tikšot nodots IKVD atzinumus par konstatētajiem pārkāpumiem.

IKVD vadītāja Inita Juhņēviča pastāstīja, ka dienests pārbaudē konstatējis nepilnības LU Satversmes pārstāvju ievēlēšanas procedūrā, noteiktu ievēlēšanas procesu reglamentējošu dokumentu neesamību un termiņu neievērošanu.

Pirmo balsojumu par Muižnieku pavadīja skandāls un pretrunīgi vērtējumi. 24.maijā LU Satversmes sapulcē Muižnieks savāca 141 balsi, bet 143 nobalsoja pret viņu. Muižnieka pasludināšana par ievēlētu pie šāda balsu sadalījuma raisīja neizpratni daļā sabiedrības. Pēc tam tika rīkots atkārtots balsojums, kurā uzvarēja Muižnieks.

LU prorektore Ina Druviete uzsvērusi, ka LU rektora vēlēšanas ir notikušas atbilstoši likumam, LU Satversmei un tās bijušas tiesiskas, demokrātiskas, atklātas un pilnībā leģitīmas, tādēļ Šuplinska tiek aicināta rektora Muižnieka kandidatūru virzīt apstiprināšanai rektora amatā valdībā.

pievienota 4.rindkopa

Top komentāri

Andris Bērziņš
A
Kārtējā situācija kad tiek mukts no atbildības vienkārši atturoties.
Bērziņš
B
Valsts sektors nav vieta, kur atturēties. Tur ir jāvar strādāt, noskaidrot faktus un pieņemt lēmumus. Tāpat kā privātajā sektorā.
Valdemārts Stūrmanis
V
Ja negrib sadzirdēt vai saredzēt, tad tādu tiepšu nekas nespēj pārliecināt, pat klimpa uz paša deguna.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē