Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

papildināta (19:33) - Turpinās Nordeka autovadītāju streiks

Svētdien turpinās starppilsētu pasažieru pārvadājumu uzņēmuma Nordeka streiks, taču neviens autobusu reiss nav atcelts, ziņo aģentūra LETA.

Kā ziņots, vakar sākās Nordeka autobusu vadītāju streiks. Streikam tika pieteikti 22 šoferi, bet visi tajā nepiedalījās. Uzņēmuma vadība esot atteikusies meklēt kompromisus par atalgojuma paaugstināšanu šoferiem, aģentūrai LETA iepriekš sacīja arodbiedrības LABA valdes priekšsēdētājs Raimonds Gailis.

No uzņēmuma pārstāvja Gunāra Baubeļa esot saņemta kategoriska atbilde, ka uzņēmuma īpašnieks ir attiecies no sarunām par atalgojuma paaugstināšanu. Taču Gailis redz vairākus avotus nepieciešamajiem līdzekļiem - tie pašlaik tiek izlietoti vadībai pietuvināto darbinieku atalgošanai, jaunu biroja darbinieku pieņemšanai un telpu remontiem.

Ņemot vērā, ka nav ziņu par kādu atceltu reisu un ka visi reisi ir izpildīti, tad tas ir paveikts, pārkāpjot Darba likumā paredzētās darbinieku tiesības uz atpūtu, liekot strādāt virsstundas, secinājis Gailis.

LABA pārstāvji solīja streikot beztermiņā, lai gan norādīja, ka viss būs atkarīgs no autobusu šoferu izturības, jo jāņem vērā, ka šoferiem ir arī apgādājamie.

Streiks ir beztermiņa un Nordeka autobusu šoferi ir gatavi streikot tik ilgi, kamēr „Nordekas” vadība "atvērs acis", atsauksies uz sociālo dialogu un sāks pildīt streikotāju prasības.  Uz doto brīdi Nordeka vadība atsakās no sociālā dialoga ar arodbiedrību LABA par darba algas stundas tarifa likmes paaugstināšanu, portālu Diena.lv informēja LABA.

pievienota 6. rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas