Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par šaujamieročiem plāno klasificēt arī gāzes ieročus

Turpmāk par šaujamieročiem plānots klasificēt arī gāzes ieročus, kurus var pārveidot šaušanai ar lodēm, paredz otrdien Ministru kabineta atbalstītie grozījumi Ieroču aprites likumā, par kuriem gala vārdu vēl jāsaka Saeimai.

Atbilstoši grozītājai Eiropas Savienības (ES) direktīvai, gāzes ieroči un signālieroči, kurus var pārveidot šaušanai ar lodēm, turpmāk uzskatāmi par šaujamieročiem un pakļaujami ieroču aprites regulējumam.

Pārejas periodā līdz 2023.gada 14.septembrim tām personām, kuras iegādājušās šos ieročus pirms Ieroču aprites likuma spēkā stāšanās, pastāvēs vairākas iespējas turpmākai rīcībai.

Personas varēs reģistrēt ieroci Valsts policijā un saņemt attiecīgo ieroča atļauju vai arī pārreģistrēt ieroci citai personai, kurai ir attiecīgā ieroča atļauja. Tāpat iedzīvotāji varēs realizēt ieroci ar Latvijas ieroču komersanta starpniecību vai arī nodot ieroci Valsts policijai.

Top komentāri

Scorseze
S
Vadībai arvien vairāk paliek bail no savas tautas, nožēlojami.
VVZ
V
Balstoties uz "ES direktīvām", likumpaklausīgajiem iedzīvotājiem tiek samazinātas iespējas vismaz kaut kā cīnīties ar noziedzīgajām struktūrām. Ne jau gāzes pistoles pārtaisīs noziedzīgās struktūras, bet nopirks vajadzīgos stroķus, tāpēc šis ir solis noziedznieku atbalstam.
reptilis
r
Krāslavas pilsētas centrā kāds cilvēks bija uzbrucis un, izmantojot nazi, nodarījis miesas bojājumus diviem vietējiem iedzīvotājiem.Visiem reģistrēt nažus! Reģistrācija 10 euro...ārstu komisija,ka drīkst lietot nazi 25 euro.....,tā turpināt ,biedri!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas