Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pašizolācijas slieksnis pēc atgriešanās no ārzemēm, visticamāk, tiks celts vēl

Pašizolācijas slieksnis jeb robežvērtība, no kuras pēc ceļošanas atgriežoties Latvijā ir jāievēro pašizolācija, visticamāk, tiks celts vēl, pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Patlaban pašizolācija nav jāievēro, ja ir ceļots no valsts, kur divu nedēļu kumulatīvais saslimstības ar Covid-19 kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 25 gadījumus. Vadoties pēc SPKC datiem, pašizolācija pašreiz nav jāievēro, ierodoties Latvijā no Somijas, Kipras, Lihtenšetinas un Vatikāna.

"Mēs turpinām apspriest šo jautājumu," sacīja epidemiologs. Pēc viņa paustā, no vienas puses, rādītāja palielināšana neveicinātu ievesto gadījumu samazināšanos, bet no otras puses, Latvijā pašā jau ir augsts iekšējais inficēšanās risks.

Perevoščikovs atzina, ka bezgalīgi šo slieksni celt nevarēs. Viņaprāt, vajag atrast mehānismu, kas "palīdzētu mums maksimāli novērst infekcijas izplatīšanos no cilvēkiem, kuri ir atbraukuši no ārzemēm".

Arī SPKC dati neliecinot par ārzemēs inficēto skaita ir samazinājumu. Ja pirms divām nedēļām bija 20 šādi gadījumi, tad pagājušajā nedēļā - 22, klāstīja epidemiologs. "Protams, ja valstī 400 inficējas nedēļas laikā, tad 22 nav vadošais riska faktors, tomēr to vajadzētu ņemt vērā," sacīja Perevoščikovs.

Jau ziņots, ka sākotnēji robežvērtība tika noteikta kā 16 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, tomēr, saskaroties ar saslimstības pieaugumu gan Eiropā, gan Latvijā, pagājušajā nedēļā tika nolemts šo rādītāju pacelt līdz 25 gadījumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas