Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pavļuts: Vēlēšanu rezultāti liecina, ka AP ir vērā ņemams politiskais spēks ar lielu perspektīvu

Neoficiāli zināmie provizoriskie Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultāti liecina, ka Attīstībai/Par! ir vērā ņemams politiskais spēks ar lielu perspektīvu, aģentūrai LETA pauda partiju apvienības līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija, pēc lielākās daļas vēlētāju balsu saskaitīšanas Attīstībai/Par! varētu būt ieguvusi vienu EP deputāta mandātu. Vēl vienu mandātu, pēc neoficiālas informācijas, varētu būt ieguvusi Latvijas Krievu savienība (LKS), bet pa diviem - Jaunā Vienotība (JV), Saskaņa un nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNK).

Pavļuts izteica pateicību visiem iedzīvotājiem, kas devušies vēlēt, un pauda gandarījumu, ka, neraugoties uz sarežģījumiem ar iepriekšējo balsošanu, salīdzinot ar pēdējām EP vēlēšanām, iedzīvotāju aktivitāte vienalga ir pieaugusi.

"Tas apliecina, ka jaunievedumus vēlēšanu sistēmā vajag un mums ir jāturpina meklēt veidi, kā padarīt iedzīvotājiem balsošanu vēl pieejamāku. Sevišķi uzmanība šim jautājumam būtu jāpievērš arī saistībā ar diasporas latviešiem," pauda Pavļuts.

Saskaņā ar aģentūras LETA rīcībā esošo neoficiālo informāciju, Attīstībai/Par! EP ir ieguvusi vienu mandātu. Pēc Pavļuta teiktā, rezultāts ir apmierinošs, jo tas liecina, ka partija ir vērā ņemams politiskais spēks ar lielu perspektīvu.

"Ir skaidrs, ka EP vēlēšanas būtiski atšķiras no Saeimas, jo vēlētāji savu izvēli izdara, balstoties uz konkrētām personām un viņu vēsturisko sniegumu, tādēļ asociācija ar viņu darbu ir ļoti nozīmīga. Mēs esam vienīgais no spēkiem, kam ir izdevies ielauzties parlamentā, turklāt ar kandidātiem, kas nekur iepriekš nav kandidējuši. Tas ir vērā ņemams sasniegums, ja varam izaicināt tādus grandus kā Robertu Zīli vai Valdi Dombrovski," viedokli pauda Pavļuts.

Komentēt to, kurš no EP iekļuvušajiem deputātiem varētu tikt nominēts Eiropas komisāra amatam, Pavļuts patlaban nevēlējās, norādot, ka vēl ir jāsagaida oficiālie vēlēšanu rezultāti, lai būtu skaidri zināms gan vietu sadalījums, gan ievēlētās personālijas.

Kā ziņots, vēlēšanu provizoriskie rezultāti tiks paziņoti naktī uz pirmdienu, kad vēlēšanas noslēgsies visās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Top komentāri

Skeptiķis
S
Pēc Pavļuta verbālā uzbrukuma Latvijas Satversmes preambulai, diez vai !
Miks
M
Šādu domu var vērtēt tikai un vienīgi kā lētu populismu...Nekā citādi. Es tikai brīnos ka atradās tādi,kas balsoja par šiem ērmiem no PAR, neskatoties uz kaudzi negatīvas info kas pirms tam bija publiski pieejama...
piebilde
p
"....balstoties uz konkrētām personām un viņu vēsturisko sniegumu...." - tas būtu par sasārtušo bulduri - vējrādītāju Ījabu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas