Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pa diviem EP deputāta mandātiem varētu iegūt JV, Saskaņa un VL-TB/LNNK

Patlaban ir saskaitītas nodotās balsis teju visos Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu iecirkņos, un vislielāko atbalstu - ap 26,2% - saņēmusi Jaunā Vienotība (JV), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Pašlaik nav apkopoti rezultāti par ļoti mazu daļu balsu - daļu ārzemju iecirkņu un pa pastu nodotās balsis.

Par Saskaņu nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNK) - ap 16,4% vēlētāju.

Apvienību Attīstībai/Par! (AP) atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju Latvijas Krievu savienība (LKS) - ap 6,3% balsstiesīgo.

Attiecīgi JV, Saskaņa un VL-TB/LNNK varētu iegūt pa diviem mandātiem EP, bet AP un LKS - pa vienam.

Zaļo un zemnieku savienība saņēmusi 5,34% vēlētāju atbalstu, taču varētu neiegūt mandātu EP. Tuvu 5% robežai ir arī Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija.

Līdz ar to EP varētu tikt ievēlēti Valdis Dombrovskis (JV), Sandra Kalniete (JV), Nils Ušakovs (S), Andris Ameriks (GKR/S), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ivars Ijabs (AP) un Tatjana Ždanoka (LKS).

Iepriekšējās EP vēlēšanās, 2014.gadā, partija Vienotība, kuras rindās tolaik bija arī vairāki nu jau citu partiju biedri, ieguva 46,19% balsu. Par VL-TB/LNNK toreiz nobalsoja 14,25% vēlētāju, par Saskaņu - 13,04%, par ZZS - 8,26%, bet par LKS - 6,38%. Toreiz Vienotība ieguva četras deputātu vietas EP, bet VL-TB/LNNK, Saskaņa, ZZS un LKS - pa vienai.

Kā ziņots, sestdien Latvijā notika EP vēlēšanas, un plkst.20 vēlēšanu iecirkņi tika slēgti. Vēlēšanu rezultāti gan tiks paziņoti naktī uz pirmdienu, kad vēlēšanas noslēgsies visās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

 

 

 

 

Top komentāri

padlaTvietis- vergs Īrijā
p
Bet , kur tad mūsu "tautas glābēji" KPV.LV ?
Galka
G
Tas gan ir recigi un atgadina trako maju sindromu, par kadu var uzskatit Latvijas valsti, pec sim EP velesanam. Ir neticami, ka zaglus,mkorumpantus Usakovu un Ameriku ievel Latvijas pilsoni uz EP, kaut gan visi labi zina, ar faktiem ir pieradits, ka sie divi darboni Usakovs un Ameriks ir pedejos 10 gadus izlaupijusi Rigas kadi, apzagusi Latvijas iedzivotajus, tacu, neskatoties uz to krieviski runajosie un latviesu debilie degradati balso par Saskanas zagliem. Nu ka vel vairak sis radibas var degradeties?
Robis
R
Bet par tiem Saskaņas vēlētājiem ir gan interesanti: Vēl nedēļu atpakaļ pat latviijcu mass media ziņoja par Saskaņas milzu finansiālām afērām Rīgas Domē, bet tas nav traucējis latviijciem atkal balsot par zagļu partiju...Acīm redzot latviijcu intergrācija ir izgāzusies, ja tie balso pēc etniska principa....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas