Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pēdējo trīs nedēļu laikā Covid-19 gadījumu skaits Latvijā pieaudzis par 96%

Pēdējo trīs nedēļu laikā Covid-19 gadījumu skaits Latvijā pieaudzis par kopumā 96%, preses konferencē atklāja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs. Tikmēr testu skaits šajā laika periodā audzis par 10%.

Epidemiologs uzskata, ka pozitīvo gadījumu skaita pieaugumu daļēji var skaidrot ar pieaugumu veikto testu apjomā, tomēr pieaugums gadījumu skaitā ir pārāk liels, tādējādi tas drīzāk būtu skaidrojams ar plašāku Covid-19 izplatību.

Vienlaikus SPKC eksperts atzīmēja, ka novembra vidū situācija sāka stabilizēties, turklāt vienā nedēļā saslimstības pieaugums nokritās līdz 5%, bet pēdējo septiņu dienu laikā atkal novērots straujš pieaugums - 40,7%. 

Tikmēr pozitīvo Covid-19 testu īpatsvars pēdējo septiņu dienu laikā pieaudzis par 1,8%, kas epidemiologa ieskatā ir intensīvs pieaugums. Viņš skaidroja, ka iepriekš pozitīvo testu īpatsvars audzis par 0,5 vai 1%, bet pēdējo septiņu dienu laikā - par gandrīz 2%, patlaban sasniedzot vidēji 9%, kas ir līdz šim augstākais rādītājs.

"Ja pirms četrām nedēļām dienā bija vidēji 36 hospitalizētie, tad aizvadītajā nedēļā šis rādītājs ir pieaudzis līdz 65 hospitalizētajiem," par Covid-19 pacientu stacionēšanas tendencēm informēja epidemiologs. Vienlaikus stacionēto Covid-19 pacientu skaita pieaugums pēdējo septiņu dienu laikā ir 26%.

Pieaudzis arī aizņemto gultasvietu skaits - ja 1.novembrī aizņemtas bija 233 Covid-19 pacientu gultasvietas, tad tagad aizņemtas ir jau vairāk nekā 500 gultas.

Patlaban kopumā 77 pašvaldībās saslimstība ar Covid-19 uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedzis 100 gadījumus. "Slimība izplatās vienmērīgi vairākās teritorijās un pietiekami intensīvi," atklāja epidemiologs.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti kopumā 690 Covid-19 gadījumi, savukārt 14 sasirgušie miruši, liecina SPKC apkopotie dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas