Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Perevoščikovs: Saslimstība ar Covid-19 atkal pieaug

Dati par pēdējām septiņām dienām liecina, ka saslimstība ar Covid-19 atkal pieaug, žurnālistiem sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

"Situācija joprojām ir saspringta un epidemioloģiski bīstama," raksturoja speciālists.

Viņš arī norādīja, ka saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem, janvāra pirmspēdējā nedēļā - no 18.janvāra līdz 24.janvārim - pēc saslimstības Latvija bija septītajā augstākajā vietā Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas valstu vidū.

"Tas nozīmē, ka mums ir pat krietni augstāka saslimstība nekā vidēji Eiropā," sacīja Perevoščikovs.

Viņš skaidroja, ka pēc gadu mijas saslimstība sāka samazināties, bet aizvadītajā nedēļā šis sarukums bija teju nenozīmīgs - tikai 2% apmērā. Patlaban, ņemot vērā pēdējās septiņas dienas, saslimstība atkal pieaugusi - par 6%.

Vienlaikus, kamēr stacionēto Covid-19 pacientu skaits turpina sarukt, smagā stāvoklī esošo sasirgušo īpatsvars mēneša laikā pieaudzis par 50%.

Joprojām vairāk nekā puse no visiem sasirgušajiem nezina, kur tieši inficējušies, atklāja epidemiologs, piebilstot, ka zināmo gadījumu vidū gandrīz puse - 46% - inficējās mājsaimniecībās. Tikmēr 15% inficējušies darbavietās, 7% - sociālās aprūpes centros, 6% - ārstniecības iestādēs.

Perevoščikovs atzīmēja, ka saslimstība sociālās aprūpes centros un ārstniecības iestādēs pagājušajā nedēļā mazinājusies, kas vedina domāt, ka Covid-19 "izplatība pieauga ārpus šīm iestādēm".

Pozitīvo Covid-19 testu īpatsvars aizvadītajā nedēļā pieauga par teju 1%, turklāt reproduktivitātes rādītājs, kas iepriekš bija nokrities līdz 0,91, patlaban atkal pieaudzis līdz viens. Tas nozīmē, ka patlaban 100 sasirgušo teorētiski inficē 100 cilvēkus. Līdz ar to situācija eksperta vērtējumā joprojām ir bīstama.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā atklāti 775 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi un pozitīvo testu īpatsvars nokrities līdz 6%, liecina SPKC apkopotā informācija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas