Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pētersone-Godmane pametīs darbu Iekšlietu ministrijā

Ilggadējā Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, nesaņemot atjaunotu pielaidi valsts noslēpumam, pametīs darbu 8. jūnijā, ziņoja LTV ziņas.

"Varu izteikt tikai nožēlu par šādu lēmumu," LTV sacīja Pētersone-Godmane. Pētersone-Godmane aģentūrai LETA pastāstīja, ka amats tiks atstāts "pēc abpusējas vienošanās".

"Es neuzskatu, ka mans līdzšinējais darbs ir pelnījis šādu novērtējumu," sacīja Pētersone-Godmane, norādot, ka ilgstošais darbs ļāvis sasniegt augstākās profesionālās virsotnes. 

Jau vēstīts, ka Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei pirmās jeb augstākās kategorijas pielaidi darbam ar valsts noslēpumu Satversmes aizsardzības birojs (SAB) varētu nepiešķirt, iespējams, jo Godmaņu pārim esot draudzīgas attiecības ar energokompānijas Itera Latvija prezidentu Juri Savicki.

Viņa atzina, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) ir atteicies pagarināt viņai pielaidi valsts noslēpumam, viņa pārsūdzēja SAB lēmumu ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, taču ģenerālprokurors biroja lēmumu atstājis spēkā, ziņo LETA. Pētersone-Godmane teica, ka viņai būtu pāragri komentēt nākotnes plānus, taču viņa neizslēdzot iespēju turpināt darbu valsts pārvaldē.

Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (Vienotība) padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Daiga Holma aģentūru LETA informēja, ka abas puses ir vienojušās, ka no 8.jūnija Pētersone-Godmane vairs nepildīs valsts sekretāres darba pienākumus. "Šobrīd man jārespektē neatkarīgas tiesībsargājošās iestādes lēmums, kuru Ģenerālprokurors atstājis negrozītu," sacījis politiķis.

"Vienlaikus vēlos apliecināt, ka mana līdzšinējā sadarbība ar valsts sekretāri Pētersoni-Godmani bijusi ļoti profesionāla un es augsti vērtēju viņas zināšanas un ieguldījumu iekšlietu nozares attīstībā. Īpaši vēlos izcelt Ilzes pēdējā laika ieguldījumu un nesavtīgo darbu un darba gripas vadīšanu saistībā ar Eiropas jauno izaicinājumu - patvērumu meklētāju uzņemšanu," piebilda Kozlovskis.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka IeM valsts sekretāra vietu varētu ieņemt pašreizējais sekretāra vietnieks Dmitrijs Trofimovs.

Kozlovskis apstiprināja, ka no ceturtdienas valsts sekretāra pienākumu vietas izpildītājs būs viens Trofimovs. Šī mēneša laikā ministrs plāno virzīt šim amatam kandidātu no iekšlietu sistēmas, jo šim cilvēkam labi jāpārzina iekšlietu nozare.

Savukārt Pētersone-Godmane teica, ka viņai būtu pāragri komentēt nākotnes plānus, taču viņa neizslēdzot iespēju turpināt darbu valsts pārvaldē.

Pētersone-Godmane Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres amatu ieņēma no 2009.gada, savukārt iekšlietu sistēmā strādāja no 1998.gada. Savā 20 gadus ilgajā darbā Pētersone-Godmane ir apbalvota ar Valsts apbalvojumu - Atzinības krustu, Ministru kabineta un Ministru prezidenta pateicībām, kā arī vairāk nekā 20 augstākajiem tiesībaizsardzības un drošības iestāžu apbalvojumiem un personīgo ieroci.

LTV iepriekš pieļāva, ka Pētersonei-Godmanei problēmas ar pielaidi valsts noslēpumam varētu būt radušās, jo viņa pārāk cieši draudzējoties ar energokompānijas "Itera Latvija" vadītāju Juri Savicki, piemēram, viņa esot viesojusies Savicka dzimšanas dienas svinībās Horvātijā. Pats Savickis apšaubījis, vai tiešām runāšana ar viņu varētu būt pamats pielaides neatjaunošanai.

Pētersones-Godmanes vietnieki ir Trofimovs un Ingūna Aire.

Trofimovs šobrīd ministrijā nodrošina iekšlietu politikas un stratēģijas izstrādi un īstenošanu sabiedriskās kārtības un drošības, robežapsardzības, robežkontroles un nelegālās migrācijas, ugunsdzēsības un glābšanas, materiālo rezervju, pilsonības un migrācijas, veselības un sociālo lietu, izglītības, personāla atlases un attīstības jomās. Tāpat viņš nodrošina IeM uzdevumu izpildi dokumentu pārvaldības un komunikācijas jomā.

Top komentāri

SociālaisBudžets
S
Gan jau Godmanis, kas iegrūda 1 miljardu sociālā budžeta latu saviem draudziņiem Parex kaut kur iekārtos, neues jau nu bada maizē mirt!
Če
Č
Čekistam takš un vina sievai draudzība ar citu čekistu vai nav pilnīgi dabiska?
Buks
B
Ja būtu izglītība, no viņas sanāktu neslikta mākslīgās apsēklošanas tehniķe. Tagad nekā, atliek vienīgi iet par deputāti vai par valdes locekli kādā valsts kantorī.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas