Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Policija svētku brīvdienās sola pastiprinātu Covid-19 ierobežojumu kontroli

Valsts policija svētku brīvdienās nodrošinās pastiprinātu Covid-19 epidemioloģiskās drošības prasību uzraudzību, tostarp dabas takās, viesu namos un brīvdienu mājās, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Policija atgādina, ka joprojām ir aizliegti jebkādi privāti vai publiski pasākumi, izņemot pasākumus divu mājsaimniecībām ārtelpās līdz desmit personām. Tas nozīmē, ka arī šogad, neraugoties uz vēlmi brīvdienas un svētkus pavadīt ciemos, satikt radiniekus un draugus, kopīga un plaša valsts svētku svinēšana izpaliks.

Policija aicina iedzīvotājus izturēties atbildīgi un nepulcēties. Tāpat policija vērš arī pašvaldību un organizāciju uzmanību uz to, ka publisku pasākumu rīkošana ir aizliegta un aicina neradīt situācijas, kas varētu pulcēt lielu skaitu apmeklētāju.

Policija novērojusi, ka iedzīvotāji, nogurumā no ierobežojumiem, kļūst arvien brīvāki savā mobilitātē, tādējādi pārkāpjot noteikumus un pulcējoties lielākās kompānijās. Tāpēc, kā ierasts, policija pastiprināti uzraudzīs tās vietas, kur varētu pulcēties cilvēki, piemēram, parkos, dabas takās, viesu namos un brīvdienu mājās, kā arī citās atpūtas vietās, tāpat uzmanību pievērsīs arī reliģisko organizāciju īpašumā esošajiem objektiem.

Policija ir saprotoša un lielākoties tiek izteikti preventīvi brīdinājumi, tomēr iedzīvotāji tiek aicināti neizturēties vieglprātīgi un apzināti neradīt situācijas, kas ir pretrunā ar noteiktajiem ierobežojumiem.

Kopš ārkārtējās situācijas atcelšanas no 7.aprīļa Valsts policija sākusi 1803 administratīvā pārkāpuma procesus par Covid-19 ierobežošanai noteikto drošības prasību neievērošanu. Visvairāk procesu - 730 sākti par pašapliecinājuma anketas neaizpildīšanu vietnē Covidpass.lv, bet 579 sākti tieši par pulcēšanas ierobežojumu pārkāpumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas