Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Policijai būs jānodrošina sabiedriskā transporta epidemioloģisko prasību izpildes kontrole

Valsts policijai un pašvaldības policijai uzdots nodrošināt epidemioloģisko prasību izpildes kontroli sabiedriskajā transportā, lēmusi valdība.

Vienlaikus Ministru kabinetā (MK) netika lemts apstiprināt Operatīvās vadības grupas iepriekš virzīto priekšlikumu nodrošināt, ka pasažieru skaits transportlīdzeklī nepārsniedz 30% no tā ietilpības. Valdība šo jautājumu atstājusi katras pašvaldības ziņā, uzdodot nepieciešamības gadījumā reorganizēt reisus vai sabiedriskā transporta sastāvus.

Grozījumi Ministru kabineta rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu paredz policistiem nodrošināt jau no pagājušā gada 7.decembra Latvijā ieviesto prasību kontroli, kas paredz uzmanīt, lai sabiedriskā transporta pārvadātāji organizē iekāpšanu un izkāpšanu tā, lai pasažieru skaits transportlīdzeklī nepārsniedz 50% no tā ietilpības, kā arī, ja transportlīdzeklī tā specifikas dēļ nav iespējams kontrolēt pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, tajā tiek marķētas sēdvietas, nodrošinot distancēšanās prasību ievērošanu.

Pieņemtās izmaiņas pieprasa arī sabiedriskā transporta pārvadātājiem nozīmēt par epidemioloģiskās drošības protokolu izstrādi, saskaņošanu un izpildi atbildīgo personu.

Kā vēstīts, Covid-19 izplatības ierobežošanai no 9.novembra līdz 6.aprīlim Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.


.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas