Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

PV: Pasažieru daudzums pēc svētku salūta gandrīz divkārt pārsniedza prognozēto

Pēc valsts svētku salūta piedzīvots negaidīti liels pasažieru pieplūdums, kas atkārtoti apliecina, ka vilciens ir neaizstājams transporta veids liela cilvēku daudzuma pārvadāšanai gan ikdienā, gan arī vērienīgu pasākumu ietvaros, atzīst uzņēmums Pasažieru vilciens (PV).

Pēdējos gados pēc svētku uguņošanas 18. novembrī PV pakalpojumus izmantojuši ap 1500 – 3000 pasažieru. Ņemot vērā vērienīgos valsts simtgades svinību plānus, šogad PV bija gatavs apkalpot uz pusi lielāku pasažieru skaitu.

Bija nodrošināta iespēja komfortabli nokļūt mājās gandrīz 6000 pasažieru. Ierasto 35 vagonu vietā 18. novembra vakara reisos tika norīkoti 62 vagoni.

Tā kā satiksme, tai skaitā sabiedriskā transporta kustība, bija paralizēta pat vairākas stundas pēc salūta, iespējams, ka vilciens šajā brīdī bija vienīgais transports, kas spēja svētku apmeklētājus izvest no Rīgas centra. Tādēļ to izvēlējās ne tikai pasažieri, kuriem bija jānokļūst ārpus Rīgas, bet arī tie Rīgas iedzīvotāji, kuri mājup ilgstoši nevarēja nokļūt ne ar Rīgas satiksmes transportu, ne privātajām automašīnām. Svētku apmeklētāji izmantoja iespēju nokļūt uz galvaspilsētas mikrorajoniem ar vilcienu. Pēc plkst. 18 iegādāto biļešu skaits no Rīgas visos maršrutos ir pieaudzis par 121% salīdzinājumā ar 2017. gada 18. novembra vakaru. Turklāt šogad no Rīgas par 139% vairāk ir iegādātas biļetes tieši braucieniem A zonā (Rīgas robežās).

Pēc PV aprēķiniem uz vilcieniem pēc salūta bija nolēmuši doties vairāk nekā 10 000 cilvēku, un šāds pasažieru pieplūdums patiešām nebija paredzēts. 

Uzņēmums arī uzsver, ka netika iesaistīts svētku norises plānošanā, svētku apmeklētāju plūsmas koordinēšanā vai drošības jautājumu risināšanā. PV pilda valsts pasūtījumu, tai skaitā reisi tiek plānoti, saskaņoti un izpildīti pēc pieprasījuma, bet īpaši reisi tiek norīkoti pēc konkrēta pasākuma organizatora lūguma. Tā kā šajā reizē svētku organizators nelūdza nodrošināt papildu kapacitāti vilcieniem, pēc PV iniciatīvas tika nolemts visiem 18. novembra vakarā paredzētajiem regulārajiem vilcieniem pievienot papildu vagonus, kā arī mainīt vilciena Rīga–Sigulda atiešanas laiku, lai pēc svētku salūta nodrošinātu nokļūšanu mājup iedzīvotājiem šajā virzienā. Šie lēmumi tika pieņemti, balstoties iepriekšējā pieredzē ar līdzīga rakstura pasākumu norisi un paredzamo pasažieru skaita pieaugumu.

Tomēr pēc šiem svētkiem daudzi pasažieri piedzīvoja nepatīkamu situāciju Rīgas dzelzceļa stacijā un pēc valsts svētku uguņošanas nevarēja iekļūt vilcienā, lai nokļūtu mājās ar vilcienu, kā bija iecerējuši. Tādēļ, reaģējot uz lielo cilvēku skaitu, pēc plkst. 23 tika norīkoti vēl divi reisi Ogres un Slokas virzienā. PV rīcībā nav neierobežotas transporta tehnikas vienības, kuras iespējams operatīvi norīkot reisos, kā arī dzelzceļa sliežu izmantošana ir iepriekš jāsaskaņo ar infrastruktūras uzturētāju.

PV atvainojas asažieriem par piedzīvotajām neērtībām.

Top komentāri

Nosteriudamius
N
Katrai prognozei ir vārds un uzvārds.
Salūts novembrī ir jārīko 18.00
S
Salūts 18.novembrī ir jārīko 18.00. Tad nevienam nekur nebūs jāsteidzas un visi pamazām varēs izklīst. Nebūs arī nenormālās problēmas ar transportu un salūtu varēs apskatīt arī laucinieki
pagāns
p
prognozei , ne prognozei, bet PV skaidri pasaka.. svētku organizātori ar viņiem nav kontaktējušies!!! tas ka PV palielināja vagonu skaitu ir pašu iniciatīva.. varēja arī nepalielināt.. un papildus reisus nesūtīt.. un pilsētā sabiedriskais transports ar diez ko vairāk nebija... ar auto no rīgas ārā kūlos divas stundas.. neviena satiksmes regulētāja.. brīvībenē, kur vef tilts.. satiksme divās joslās atļauta līdz 22.00 tāds štoperis, ka elle.. kādas sešas ekipāžas ar migalkām pabrauca garām.. droši uz brasas ielu autiņus nolikt.. drusku tāda neforša sajūta..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas