Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Reģionālās slimnīcas norāda uz augstu pieprasījumu pēc aizsargtērpiem

Jaunā koronavīrusa Covid-19 uzliesmojumu dēļ pašlaik ir ievērojami audzis pieprasījums pēc individuālajiem aizsargtērpiem, līdz ar to ir palielinājušās arī to cenas, aģentūrai LETA atklāja reģionālo slimnīcu vadītāji.

SIA Daugavpils reģionālā slimnīca valdes loceklis Grigorijs Semjonovs atklāja, ka iestādes resursi ārkārtas gadījumam ir apzināti, ir iegādāti individuālie aizsarglīdzekļi, pieprasījums pēc kuriem tirgū ir ievērojami audzis.

"Turam roku uz pulsa. Man gan negribētos steigties," pauda Semjonovs, skaidrojot, ka ārstniecības iestādes seko Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) norādījumiem, un plānots, ka arī valsts iesaistīsies aizsarglīdzekļu nodrošināšanā.

Pēc Daugavpils slimnīcas vadītāja teiktā, aizdomu gadījumā par jauno vīrusu personāls rīkosies atbilstoši vadlīnijām katastrofu gadījumā, un tās tiek atkārtotas personāla "piecminūtēs". Ārkārtas situācijā iestādē iespējams izolēt vienu objektu slimniekiem, pārkārtojot slimnīcas pakalpojumus, taču Semjonovs uzsvēra, ka joprojām visi pacienti aizdomās par koronavīrusu tiek nogādāti Rīgā, un Daugavpils slimnīca tiks izmantota tikai ārkārtējā gadījumā.

Iedzīvotāji satraukumu par Covid-19 nepaužot, un slimnīcas vadītājs norādīja, ka liels nopelns ir arī masu medijiem, kas sniedz informāciju par nepieciešamo rīcību un vīrusa izplatību.

SIA Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība izpilddirektore Lana Upīte aģentūrai LETA pastāstīja, ka iestādei nācies gaidīt aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu piegādi, turklāt augušas arī to cenas. Taču līdzekļi ir sagādāti, apzināti arī citi slimnīcas resursi un iestāde vadās pēc SPKC norādījumiem.

Slimību apvienības teritorijā Balvos ir atsevišķa ēka, kurā slimniekus nepieciešamības gadījumā varētu izolēt. Savukārt iedzīvotāju apziņošanai Balvu un Gulbenes laikrakstiem un pašvaldību izdevumiem iestāde plāno sagatavot informāciju par rīcību aizdomu gadījumā.

Rēzeknes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Sondore-Strode aģentūrai LETA pastāstīja, ka iestāde ir īstenojusi pasākumu plānu jaunā koronavīrusa infekcijas aizdomu gadījumā. Pēc viņas teiktā, rīcībai atbilstoši vadlīnijām ir apmācīts personāls, iegādāti aizsargtērpi. 

Viņa vērtēja, ka situācija pilsētā ir mierīga, un liels uztraukums iedzīvotāju vidū saistībā ar Covid-19 nevalda.

Jaunais koronavīruss pirmo reizi konstatēts 2019.gada decembrī Ķīnā. Kopš tā laika tas reģistrēts vēl vairākos desmitos valstu. Vīrusa avots pagaidām nav zināms. Tam nav vakcīnas un īpašas ārstēšanas, bet cilvēks no tā var pilnībā atveseļoties, skaidro SPKC.

Vīrusa pazīmēs ir, piemēram, drudzis, klepus, apgrūtināta elpošana. Pacientiem var būt viegla, vidēji smaga vai smaga slimība.

Vīrusa profilakses pasākumi ir līdzīgi kā citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām. Speciālisti iesaka bieži mazgāt rokas, īpaši pēc kontakta ar slimiem cilvēkiem vai viņu apkārtējo vidi, klepojot un šķaudot, izmantot vienreiz lietojamās salvetes un pēc tam nomazgāt rokas.

Igaunijā ceturtdien apstiprināts pirmais saslimšanas gadījums ar jauno koronavīrusu Covid-19, un saslimušais cilvēks valstī ieradies ar autobusu no Rīgas, paziņojis sociālo lietu ministrs Tanels Kīks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas