Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Reirs aicina brīvprātīgos pieteikties arī darbam pilngadīgo cilvēku aprūpes centros

Labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība) aicina brīvprātīgos pieteikties arī darbam pilngadīgo cilvēku aprūpes centros, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāvis Egils Zariņš.

Pirms pusgada LM aicināja sabiedrību iesaistīties problēmu risināšanā, kas ir saistītas ar bērnu sociālo aprūpes centru darbu un tajos konstatētajiem pārkāpumiem bērnu aprūpē. Sabiedrības iesaiste tika organizēta caur brīvprātīgā darba veicēju piesaistes programmu, kas ļauj pārbaudītiem un sagatavotiem brīvprātīgā darba veicējiem iesaistīties bērnu ikdienas aprūpē.

Valsts sociālajā aprūpes centrā Rīga šajā laikā saņemti 176 brīvprātīgā darba pieteikumi, no tiem 67 iesniegumos ir norādīta vēlme veikt brīvprātīgo darbu tieši filiālē Rīga. Līgumi par brīvprātīgo darbu ir noslēgti ar 154 cilvēkiem.

Pašlaik uz filiāli Rīga kā brīvprātīgie palīdzēt nāk 55 brīvprātīgie, bet viena brīvprātīgā darba veicēja ir kļuvusi pat par filiāles algotu darbinieci un strādā kā sociālā audzinātāja. Brīvprātīgie sniedz atbalstu bērniem - rotaļājas, pastaigājas, organizē radošas nodarbības, kā arī ir kopā ar bērniņu slimnīcā. Viņi veic arī filiāles teritorijas uzkopšanas un uzlabošanas darbus.

"Es vēlos pateikt lielu paldies visiem, kas atsaucās aicinājumam un pieteicās palīdzēt darbā ar bērniem. Šādu cilvēku ir daudz, kas liecina - mūsu sabiedrība joprojām ir atvērta labdarībai. Un ne tikai Ziemassvētku laikā. Turklāt brīvprātīgie ir arī sistēmas vērotāji un vērtētāji, kas ziņo par redzētajām nepilnībām. Vērtēju šo kā lielisku iniciatīvu, tāpēc vēlos mudināt cilvēkus kļūt par brīvprātīgā darba veicējiem arī valsts aprūpes iestādēs pilngadīgām personām. Aicinu savas durvis brīvprātīgajiem atvērt arī pašvaldību bērnunamiem un sociālās aprūpes centriem," teica Reirs.

Lai kļūtu par brīvprātīgo darbinieku, jāiepazīstas ar informāciju par valsts sociālās aprūpes centru filiālēm un to atrašanās vietu, kā arī informāciju par katras konkrētās filiāles vajadzībām pēc brīvprātīgo darbinieku atbalsta bērnu aprūpes procesa nodrošināšanā, jāizvēlas konkrētā VSAC filiāle, kurā ir vēlme veikt brīvprātīgo darbu un jāaizpilda pieteikums brīvprātīgajam darbam.

 

Top komentāri

Vai šis
V
"eņģelītis" parakstīja Stambulas konvenciju? Kad viņa paraksts tiks atsaukts un pats tiesāts par pret Latvijas Satversmi esošas SK parakstīšanu? Varbūt vajag samazināt LM ierēdņbirokrātu skaitu un ietaupīto piešķirt aprūpes centra darbinieku atalgojumam?
diferencētais neapliekamais
d
Vienotības populistu ieviestais diferencētais neapliekamais minimums veicina lētā darbaspēka ekonomiku un dod priekšrocības aplokšņu algu maksātājiem
P
P
Atklaati nnirgaajas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas