Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rimšēviča aizturēšanu apstiprina arī Kučinskis

Naktī uz svētdienu, ap plkst.1.30, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs tika aizvests no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) telpām, novēroja aģentūra LETA. Rimšēvičs izmeklēšanas iestādes teritoriju atstāja KNAB mikroautobusā kopā ar advokātu Saulvedi Vārpiņu un vairākiem KNAB darbiniekiem. Tādējādi Latvijas Bankas prezidents KNAB telpās bija pavadījis vairāk nekā septiņas stundas. Svētdienas rītā Latvijas Televīzija informēja, ka Rimšēvičs aizturēts. To vēlāk apstiprināja arī premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS).

Kā ziņots, KNAB 16.februārī Rimšēviča darbavietā un privātīpašumā Langstiņos veica kratīšanu.

"Šobrīd ne man, ne kādai citai amatpersonai nav nekāda pamata iejaukties KNAB darbā. Iestāde strādā profesionāli un precīzi. Tiklīdz KNAB vadība uzskatīs par iespējami sniegt informāciju sabiedrībai par izmeklēšanas gaitu, tā nekavēsies to darīt. Valdība pilnībā uzticas birojam un ir gatava tam sniegt visu nepieciešamo atbalstu, nepieļaujot jebkādu KNAB darba ietekmēšanu," medijiem izplatītajā paziņojumā citēts Kučinskis.

Premjers arī noliedza, ka šīs nedēļas notikumu dēļ Latvijas finanšu sistēma būtu apdraudēta. "Nav nevienas pazīmes, kas liecinātu par draudiem Latvijas finanšu sistēmai," uzsvēra Ministru prezidents.

Par aizvadīto dienu notikumiem pirmdien, 19. februārī, spriedīs Ministru kabineta ārkārtas sēdē.

Jau ziņots, ka aizturēts arī uzņēmējs Māris Martinsons. Dienas rīcībā esošā informācija liecina, ka kratīšanas pie Rimšēviča un pie Martinsona notikušas vienlaicīgi un ir savsrarpēji saistītas, jo "izaugušas" no kriminālprocesa, ko Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde izmeklēja pret maksātnespējas administratoru Māri Sprūdu un Ilmāru Krūmu.

Tiešs apstiprinājums tam ir fakts, ka Latvijas Bankas prezidents Rimšēvičs nesen, pirms došanās uz ārvalstīm, ticis pratināts ENAP saistībā ar citām liecībām, kas saņemtas tā dēvētajā "maksātnespējas administratoru lietā", laikrakstam Diena tapis zināms no izmeklēšanai tuviem avotiem. Savukārt Martinsona vārds Sprūda lietā figurējis jau no izmeklēšanas sākuma.

Jaunā izmeklēšana, kas pirmo reizi oficiāli sasaista Rimšēviča un Martinsona vārdus, saistīta ar trim iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem - par kukuļa pieprasīšanu valsts amatpersonai, izspiešanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un starpniecību kukuļdošanā. Izmeklētājiem ir aizdomas, ka Latvijā ilgstoši darbojusies organizētās noziedzības grupa, kurā bijušas savstarpēji sadalītas lomas.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

hh
h
Beidzot kāds vērtīgs valsts simtgades pasākums.
viesis
v
Viss jau būtu labi, žēl tikai, ka pie mums pie varas ir pārāk daudz tādu "rimšēviču", kuri aci nepamirkšķinot vienā laikā gan spēj mācīt citus, kā pareizi jādzīvo, un tajā pašā laikā prasti zog, melo, krāpjas.... tāpat, ņemot vērā augsto stāvokli un Latvijas valsts nīkulību, diez vai Rimšēvičs saņems to ko pelnījis :(
Vidis
V
Vai tas bija Grūtups, kas iestrādāja likumos, ka Rimšēvicu no amata var atcelt tikai Rimšēvics? Ja tā, tad šo likumu nekad neviens nedrīkstēs mainīt, pat revolūcija to nespētu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas