Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rinkēvičs: Situācija, kāda bija Latvijā, atšķiras no situācijas Katalonijā

Situācija, kāda bija Latvijā neatkarības atjaunošanas laikā, atšķiras no situācijas Katalonijā šobrīd, trešdien Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

"Mēs nevelkam emocionālas paralēles starp to, kas ir Katalonija un kas bija Baltijas valstis gan juridiski, gan politiski, gan vēsturiski," sacīja ministrs.

Viņš atgādināja, ka Latvija kā Eiropas Savienības dalībvalsts atbalsta citu valstu tiesības lemt par savu iekšpolitiku, vienlaikus Latvija ir uzņēmusies arī saistības, kas ir noteiktas Eiropas Savienības līgumos - atbalstīt šo valstu teritoriālo nedalāmību.

"Tas mums ir jāievēro, un mēs to ievērosim," raidījumā Krustpunktā norādīja ministrs.

Aicināts komentēt, kā Latvija šādā situācijā izskatās no malas, Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvijas ārlietu ministra galvenais uzdevums ir aizstāvēt valsts intereses.

"Dažreiz tas nav nebūt tas vieglākais ceļš, kurā jāaizstāv politika, kas raisa dažādus jautājumus un dažādu kritiku. Mūsu pozīcija paliek absolūti nemainīga, tāda, kāda tā bija pirms diviem gadiem, tāda tā bija arī pirms pieciem gadiem. Mēs uzskatām, ka Katalonija ir Spānijas iekšējais jautājums. Tas ir risināms Spānijas konstitucionālajā ietvarā," sacīja ministrs.

Tāpat Rinkēvičš piebilda, ka bez politiska dialoga Katalonijas autonomijas jautājumu nevarēs atrisināt.

Kā vēstīts, Barselonā un citur Katalonijas reģionā noritēja protesti pret Spānijas augstākās tiesas lēmumu piespriest cietumsodus deviņiem separātistu līderiem saistībā ar Katalonijas neatkarības referenduma rīkošanu 2017.gadā.

Runājot par Spānijas augstākās tiesas lēmumu, Rinkēvičs sacīja, ka viņam nav pamata apšaubīt Spānijas tiesu varas neatkarību, spriedumu var apstrīdēt.

"Ir pietiekami daudz Eiropas Savienības, Eiropas Padomes institūciju, kuras var vēl teikt savu galavārdu," norādīja ministrs.

 

Top komentāri

Itamars Toledano
Rinkēvičam nevar piedot, ka viņš ar savu homoseksuālo orientāciju lepojas. Labāk ir būt homoseksuālam, un būt krietnam un tiklam, nevis naturālim, bet būt nelietim, zaglim un maukai! Dievs sodīs NELIETI, nevis KRIETNO, bet abus Dievs pēc to mutes augļiem ATPAZĪS.Palasiet tikai, ka raksta Rinkēviča ķengātāji, un izdariet secinājumus!
Itamars Toledano
Var jau cerēt, ka Bavārija arī neatkarības sagribēsies (jeb, kaut vai, Latgale!), toties nevar cerēt, ka šo lietu sakarā asinspirts varētu izpalikt. Kā redzams Katalonijā, upuru skaits ir pietiekams, bet, kā teica Šekspīrs: liela brēka, maza vilna!
Tā vecā nodzertā mauka ļuļa,
T
kā parasti, visus ķengā un peļ, un krietno ārlietu ministru šī neķītrā mauka ne acu galā neieredz... kā saka Bībele: nelietis vienmēr taisno un krietno nīst...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē