Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rosina Covid-19 inficēto personu un kontaktpersonu uzraudzību pilnībā uzticēt policijai

Veselības ministrija (VM) plāno gatavot grozījumus normatīvajos aktos, kas paredz Covid-19 inficēto personu un kontaktpersonu uzraudzību pilnībā uzticēt policijai.

VM valdībai norādījusi, ka Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā teikts, ka Veselības inspekcijai, veicot to personu uzraudzību, kurām noteikta mājas karantīna vai izolācija, ir tiesības iesaistīt Valsts policiju vai pašvaldības policiju.

Savukārt Epidemioloģiskās drošības likums nosaka, ka Veselības inspekcijas kompetencē Epidemioloģiskās drošības jomā noteiktas tiesības kontrolēt obligātās pašizolācijas (mājas karantīnas) un izolēšanas nosacījumu izpildi, kā arī administratīvi sodīt vainīgās personas.

Veselības inspekcijas kompetencē ir izskatīt Covid-19 administratīvās pārkāpuma lietas, kuras speciālais subjekts ir Covid-19 inficētas personas un Covid-19 kontaktpersonas.

Laikā no 1.jūlija līdz 1.oktobrim saņemtas 105 administratīvās pārkāpuma lietas, bet ierosinātas 44 lietas. Piemēroti sodi 18 lietās. 13 lietā sods piemērots no 10 līdz 25 eiro apmērā, bet ir gadījums, kad personai piemērots 2000 eiro sods.

Covid-19 inficēto personu un kontaktpersonu uzraudzību veic inspekcija aizdomu gadījumā tiek iesaistīta Valsts policija vai pašvaldības policija, bet administratīvā pārkāpuma procesa lietvedību turpina inspekcija. Tāpat tiek tērēti gan policijas, gan inspekcijas resursi lietu sagatavošanai un pārsūtīšanai. Reizēm lietas materiāli jāsūta atpakaļ policijai, jo tie ir nepilnīgi un nevar pieņemt lēmumu.

Veselības ministrija uzskata, ka nepieciešami normatīvo aktu grozījumi, lai administratīvo pārkāpumu procesu lietvedību pilnībā varētu veikt viena institūcija, proti, policija varētu pastāvīgi pieņemt lēmumu par sodu karantīnas un izolācijas pārkāpumu gadījumos.

Tāpat grozījumi paredzētu, ka policija automātiski saņemtu nepieciešamo informāciju lēmumu pieņemšanai, proti, par personai noteikto pienākumu ievērot karantīnu vai izolāciju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas