Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Septembra pirmās divas dekādes bijušas siltākas par normu

Aizvadītās dekādes vidējā gaisa temperatūra kopumā Latvijā bija 2,3 grādus augstāka par normu. Perioda siltākās dienas bija 11. un 12. septembris, liecina Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

11. septembrī visā Latvijā, izņemot Alūksni, gaisa temperatūra paaugstinājās jūtami virs +20 grādiem, visaugstāko temperatūru gan šajā dienā, gan visā septembra otrajā dekādē - +25,3 grādus - sasniedzot Mērsragā. 12. septembrī vasarīgais siltums vēl saglabājās Latvijas austrumu daļā. Gulbenē, Jēkabpilī, Rēzeknē un Daugavpilī +24...+25 grādi 12. septembrī tika novēroti pirmoreiz. Dienā nedaudz virs +20 grādiem temperatūra vietām paaugstinājās arī 17.-19. septembrī. Vēsāks laiks bija dekādes vidū un beigās, it sevišķi austrumu rajonos, kur dienā daudzviet temperatūras stabiņš sasniedza tikai +13...+14 grādus, bet dzestrākajās naktīs noslīdēja līdz +5...+9 grādiem.

Perioda nokrišņu daudzums kopumā Latvijā bija tuvs normai (95% no tās). Vismazāk nokrišņu dekādes laikā bija Latgalē (40-60% zem normas), visvairāk – Kurzemes dienvidrietumu daļā (40-80% virs tās). Ar nokrišņiem visbagātākais bija 19. septembris, Rucavā šai dienā astoņu stundu laikā nolija lietus, kura nokrišņu daudzums bija līdzvērtīgs 85% no visas dekādes normas. 12. un 19. septembrī vietām tika novērots arī pērkona negaiss.

Visstiprākais vējš pūta Kurzemes jūras piekrastē, 14. septembrī Ventspilī sasniedzot vētras spēku – 23 m/s.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas