Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šlokenbekas dzirnavezera piesārņojuma lietā ir viens aizdomās turētais

Valsts policija nodevusi prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pagājušā gada vasarā sākto krimināllietu saistībā ar Šlokenbekas dzirnavezera un Slocenes upes piesārņošanu, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Augustā kriminālprocess nodots Specializētajai vairāku nozaru prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Pagājušā gada jūlijā Šlokenbekas dzirnavezerā un Slocenes upē konstatēts nezināmas izcelsmes piesārņojums, kas izraisīja zivju masveida bojāeju. Saistībā ar notikušo Valsts policija veica izmeklēšanu.

Policija noskaidroja, ka Šlokenbekas dzirnavezerā un Slocenes upē konstatētā piesārņojuma cēlonis bija SIA Tukuma ūdens piederošo notekūdeņu attīrīšanas iekārtu Tīle novadītie neattīrītie notekūdeņi vairāk nekā 31 000 kubikmetru apmērā, kas attiecīgi izraisīja vairāku tūkstošu zivju bojāeju skābekļa trūkuma dēļ.

Par aizdomās turēto kriminālprocesā atzīta viena persona, kas saistīta ar minēto uzņēmumu. Konstatēts, ka valstij nodarītais kaitējums minēto darbību dēļ ir vairāk nekā deviņi tūkstoši eiro un ir nodarīts būtisks kaitējums dabas videi.

Krimināllikums par iekšējo ūdeņu piesārņošanu ar bīstamām vai citām kaitīgām vielām paredz brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas