Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

SPKC brīdina par epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanos un stabilu saslimstības pieaugumu

Epidemioloģiskā situācija ar Covid-19 Latvijā šobrīd stabili pasliktinās, vīruss turpina izplatīties, un saslimstība pieaug, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Pēdējo dienu laikā Latvijā ir vērojams saslimstības pieaugums ar Covid-19 - pēdējo septiņu dienu rādītāji atklāj pieaugumu par 10,6% jeb vidēji vienā dienā tiek atklāti 616 jauni inficēšanās gadījumi.

Arī stacionēto pacientu skaits pakāpeniski turpina pieaugt. Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās nedēļās slimnīcās ārstējas gados jaunāki pacienti, stacionējot vecuma grupās no 50 līdz 59 gadiem, no 60 līdz 69 gadiem un no 70 līdz 79 gadiem. Līdzīga tendence esot novērojama arī intensīvās terapijas nodaļās. Vērtējot pacientu saslimstības smagumu, saglabājas intensīva situācija stacionāros, norāda SPKC.

Vērtējot pēdējās trīs nedēļas un īpaši šajā nedēļā ikdienas ziņotos augstos inficēšanās gadījumus - 28.aprīlī sasniedzot pat 967 - epidemioloģiskā situācija ar Covid-19 saslimšanu Latvijā pasliktinās. Tuvojoties svētku dienām, speciālisti atgādina, ka ieviestie drošības pasākumi joprojām ir spēkā ar mērķi novērst saslimstības izplatību.

Līdz ar to SPKC aicina ikvienu iedzīvotāju ievērot minētos drošības pasākumus, tādējādi pasargājot sevi un savus līdzcilvēkus no iespējamas inficēšanās.

Gaidāmajās brīvajās dienās ieteicams izvēlēties pastaigas ar ģimeni svaigā gaisā, atturēties no ciemošanās un tikšanās ar citām mājsaimniecībām. Kopīgi ievērojot piesardzības pasākumus, būs iespējams mazināt Covid-19 infekcijas slimības izplatību Latvijā.

SPKC atgādina, ka Covid-19 profilakses pasākumi joprojām paredz īpaši rūpīgi ievērot roku higiēnu, pareizi lietot sejas masku, vēdināt telpas vairākas reizes dienā un nedoties sabiedrībā pat ar mazākajiem elpceļu saslimšanas simptomiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas