Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

SPKC: Ja jaunos Covid-19 gadījumus nevarēs izsekot, būs jāatjauno stingrāki ierobežojumi

Ja izmeklējot šīs nedēļas jaunos Covid-19 saslimšanas gadījumus, vairākiem no tiem nebūs izsekojams infekcijas avots, visticamāk, būs jāatgriežas pie stingrākiem ierobežojumiem nākošajā nedēļā, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Trešdien plkst.16  Zoom platformā notiks preses brīfings par aktuālo informāciju saistībā ar saslimšanas gadījumu pieaugumu Latvijā, kas novērots pēdējās dienās.

Uz mediju jautājumiem atbildēs Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktore Santa Līviņa un SPKC Infekcijas slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļas vadītāja Elīna Dimiņa.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 1773 Covid-19 testi, un otro diennakti pēc kārtas reģistrēti septiņi jauni saslimšanas gadījumi, liecina SPKC apkopotā informācija.

Šobrīd SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie, iespējams, saistīti ar iepriekš ziņoto uzliesmojumu privātā paziņu lokā. Šie cilvēki kopā bija apmeklējuši vairākas publiskas vietas, tostarp 27.jūnija vakarā restorānu Aqua Luna un 28.jūnija vakarā restorānu Riviera Rīgā.

SPKC norāda, ka vēl divi jaunie slimnieki norādījuši apmeklējumu Aqua Luna, bet saistību ar uzliesmojumu speciālisti vēl skaidro. Savukārt ar vēl trīs saslimušajiem sākta saziņa.

Līdz šim Latvijā ir veikti 162 054 Covid-19 izmeklējumi, saslimusi 1141 persona un 30 mirušas. Savukārt atveseļojušies ir 1008 cilvēki.

Pievienota 2.-3.rindkopa.

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Jā noteikti. Ieviešam totālo karantīnu un izolāciju. Kartupeļi paši ar maizi izaugs ledusskapī, bet nodokļi automātiski iemaksāsies valsts kasē.
Baiba
B
Nu tā jau atklāta ņirgāšanās un iebiedēšana. Atver robežas slimiem tūristiem, ļaujot tiem vazāties pa valsti, bet vietējie varēs atkal slēgt savus restorānus un krāmēt koferus. Izklausās pēc labi pārdomāta plāna.
Latvju puika
L
Valdība izlems, tautai būs jāpilda ! Aksioma .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas