Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Straujuma Briselē turpinās apspriest jautājumus par tiešmaksājumiem lauksaimnieku atbalstam

Nākošnedēļ, 25. un 26. februārī, zemkopības ministre Laimdota Straujuma Briselē Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē turpinās apspriest vairākus nozīmīgus Eiropas Kopējās lauksaimniecības politikas un Kopējās zivsaimniecības politikas reformas jautājumus, portālu Diena.lv informēja ministrijā.

Apspriežot Kopējās lauksaimniecības politikas reformu un tiešo maksājumu sistēmas nosacījumus, zemkopības ministre Laimdota Straujuma paudīs Zemkopības ministrijas viedokli, ka tiešo maksājumu sistēmai jānodrošina iespēja sniegt finansiālu atbalstu tiem lauksaimniekiem, kuri ražo lauksaimniecības produkciju. "Tieši ražojošajiem lauksaimniekiem ir paredzēti un ir nepieciešami tiešie maksājumi, lai viņi spētu konkurēt tirgū. Savukārt pasākumiem lauku ainavas uzturēšanai atbalsts rodams lauku attīstības atbalsta programmu ietvaros," uzsver zemkopības ministre L.Straujuma.

Ministru padomē notiks politiskas diskusijas par jautājumu, vai un kā būtu publiskojami Kopējās lauksaimniecības politikas atbalsta saņēmēju vārdi, juridisko personu nosaukumi un izmaksātās summas.

Zemkopības ministre arī atbalsta nepieciešamību stiprināt sabiedrības kontroli pār ES finansējuma izlietojumu – kā viens no šā mērķa sasniegšanas līdzekļiem ir publicēt un ikvienam sabiedrības loceklim nodrošināt brīvu pieeju informācijai par ES finansiālā atbalsta saņēmējiem, norādot, kurš, par ko un kādā apjomā finansējumu ir saņēmis.

Sanāksmē ES dalībvalstu lauksaimniecības un zivsaimniecības ministri plāno panākt vienošanos par vairākiem svarīgiem jautājumiem Kopējās zivsaimniecības politikas reformā, par kuriem līdz šim viedokļi bija atšķirīgi, īpaši par nozveju izmetumu aizlieguma ieviešanu un liegumu noteikšanas principiem aizsargājamās jūras teritorijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas