Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Tikai 14% tic augstāko amatpersonu teiktajam par stāvokli valstī

Tikai 14% Latvijas iedzīvotāju tic Latvijas valsts augstāko amatpersonu teiktajam, kad tās runā par stāvokli valstī, valsts finanšu sistēmas stabilitāti un tamlīdzīgām tēmām, turklāt tam pilnībā tic tikai 1%, bet drīzāk tic 13%, liecina pētījumu centra SKDS novembrī veiktās aptaujas dati.

Savukārt 81% apgalvo, ka augstāko amatpersonu teiktajam kopumā netic, turklāt tam nemaz netic 40%, bet drīzāk netic 41% iedzīvotāju.

Novembrī iegūtie rādītāji ir ļoti tuvi tam uzticēšanās līmenim, kāds tika konstatēts pirms gada – 2010.gada novembrī, kad kopumā 12% pauda uzticēšanos, bet 81% – neuzticēšanos. Situācija bija mazliet labāka 2008.gada novembrī, kad valsts augstākajām amatpersonām uzticējās 16%, bet neuzticējās 72%. 

Vislielākās atšķirības vērojamas saistībā ar pilnīgu neuzticēšanos – ja 2008.gadā tādu pauda 26%, tad šogad tie ir 40%. Viszemākais uzticēšanās līmenis tika konstatēts 2009.gada nogalē (pēc tam, kad bija piedzīvots Parex bankas krahs, logu izdauzīšana Saeimai un sabiedrības uzticība varai kopumā sasniedza savu vēsturiski zemāko punktu), kad uzticēšanos valsts amatpersonu teiktajam pauda tikai 8%, bet neuzticēšanos – 88% (turklāt 51% izteica pilnīgu neuzticēšanos).   

Aptaujas rezultāti liecina, ka no dažādām sociālajām un demogrāfiskajām grupām biežāk nekā caurmērā augstāko amatpersonu teiktajam tic gados jaunākie Latvijas iedzīvotāji (vecuma grupa 18 līdz 24 gadi: 22%) un Rīgā dzīvojošie (21%).

Aptaujas veicēji norāda, ka tik zems kopējais uzticības līmenis valsts amatpersonām un to teiktajam rada ļoti pateicīgu augsni tiem notikumiem, kas risinājās saistībā ar Swedbank aizvadītās nedēļas nogalē. Tas liecina, ka amatpersonu komunikācija ar sabiedrību, runājot gan par banku un finansiālo stabilitāti, gan kopumā stāvokli valstī, ir ļoti apgrūtināta, jo, lai cik atklāti un godīgi amatpersonas par šiem jautājumiem runātu, lielākā daļa sabiedrības viņu teiktajam vienalga neticēs un apšaubīs visu, kas ir publiski izskanējis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas