Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ušakovs neplāno KNAB pieprasīt informāciju par RS lietā iesaistītajām domes amatpersonām

Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) neplāno Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) pieprasīt informāciju par SIA Rīgas satiksme (RS) iepirkumu kriminālprocesā iesaistītajām Rīgas domes amatpersonām, aģentūra LETA noskaidroja mēra birojā.

Tas, ka lietā iesaistītas domes amatpersonas, izriet no KNAB sniegtā paziņojuma, kurā norādīts, ka kriminālprocess sākts par to, ka Čehijas un Polijas uzņēmumu pārstāvji, vienojoties ar Rīgas domes un RS atbildīgajām amatpersonām, kā arī ar RS saistītā uzņēmuma pārstāvjiem, noziedzīgo darbību īstenošanai piesaistīja fizisku personu un ar viņu saistītas personas.

Mērs savu lēmumu neprasīt informāciju KNAB pamatoja ar to, ka tiesībsargājošajām iestādēm noteikti esot savi apsvērumi, kādēļ līdz šim viņš par notiekošo neesot informēts. Vienlaikus Ušakovam neesot informācijas arī par to, vai pēdējo dienu laikā pie kādas no domes amatpersonām bijuši KNAB izmeklētāji. Arī pie viņa paša izmeklētāji līdz neesot bijuši un sīkāku informāciju par notikušo neesot snieguši.

Līdz šim pieejamā informācija liecina, ka 11.decembrī KNAB apmeklējuši Rīgas domi, kurā tikušies ar Rīgas vicemēru Andri Ameriku (GKR). Tobrīd Ameriks aizvietoja Ušakovu un pildīja mēra pienākumus, taču to, vai izmeklētāji vērsušies pie viņa kā pie mēra aizvietotāja vai pie viņa personīgi, Ameriks aģentūrai LETA nekomentēja.

Kā ziņots, KNAB sāktais kriminālprocess ir saistīts ar trim RS veiktajiem iepirkumiem. Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Birojā skaidroja, ka kriminālprocess sākts par RS 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013.gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013.gadā RS veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro.

Reaģējot uz KNAB operatīvajām darbībām, visi pieci RS valdes locekļi Ušakovam iesniedza atlūgumus.

Uzņēmuma valdē strādāja no valdes priekšsēdētāja amata atstādinātais Leons Bemhens, Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins, Jūrmalas domes deputāte Larisa Loskutova (Saskaņa), Baldones novada domes deputāts Andrejs Požarnovs (Gods kalpot mūsu Latvijai), kā arī partijas Gods kalpot Rīgai biedre Inese Švekle.

Tikmēr Ušakovs iecēlis pagaidu valdi trīs cilvēku sastāvā. Pagaidu valdi vadīs bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss un tajā iekļauti arī divi pašreizējie RS darbinieki - Satiksmes un organizācijas nodaļas direktors Edmunds Zivtiņš un Drošības un risku vadības nodaļas direktors Jānis Geduševs.

Gan Geduševs, gan Zivtiņš RS valdes locekļi bijuši arī iepriekš, taču 2016.gadā no amata viņi tika atbrīvoti. Šādas izmaiņas bija saistītas ar izmaiņām likumā, kas regulē valdes lielumu pašvaldību uzņēmumos.

Top komentāri

Rīgas nekustāmā īpašuma nodokļa mak
R
Ušakovam ir jānes pilna politiskā atbildība par sistēmisku korupciju gadu garumā gan Rīgas domē, gan tās uzņēmumā Rīgas Satiksme, un jāiet prom! Viss!
Neslāvs
N
Ko tur pieprasīt , ja pats vada Latvijas valsts izzagšanu ar krievu mafijas atbalstu. Uz Guantanamo šito krievu teroristu, tur ātri visu informāciju izdauzīs...
j
kremļa mērglis tagad baidās par savām olām , draugi tgad pašipar sevi .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas