Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Uz ministriju ielūgtajām personām neattieksies Covid-19 ceļošanas ierobežojumi un pašizolācijas prasības

Uz Latvijas ministriju ielūgtajām personām, arī tad, ja tās nav ārvalstu un starptautisko organizāciju amatpersonas, neattieksies Covid-19 dēļ noteiktie ceļošanas ierobežojumi un pašizolācijas prasības, taču būs jāievēro epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai, šodien nolēma valdība.

Ārlietu ministrija ierosināja grozīt Ministru kabineta noteikumus par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, jo līdzšinējā redakcija neattiecās uz tādiem gadījumiem, kad "valsts interesēs Latvijā jāierodas personām, kuras nevar tikt uzskatītas par ārvalstu un starptautisko organizāciju amatpersonām".

Noteikumi paredzēja, ka ceļošanas ierobežojumi un pašizolācijas prasības neattiecas uz ārvalstu un starptautisko organizāciju amatpersonām un to delegācijām, kuras ierodas Latvijā pēc Valsts prezidenta, Saeimas, Ministru kabineta vai tā locekļa, Satversmes tiesas, Augstākās tiesas vai Valsts kontroles lūguma.

ĀM sagatavotās izmaiņas paredz, ka ielūgums var tikt izteikts jebkurai personai, ne tikai ārvalstu un starptautisko organizāciju amatpersonām.

Ministrijā atzīmēja, ka praksē konstatēti gadījumi, kad šādas personas ir atbilstoši uzaicināt dalībai pasākumos un vizītēs Latvijā citā, nevis, piemēram, ministra līmenī, tādēļ noteikts, ka ielūgumu personai ierasties Latvijā var izteikt arī ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas