Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vairāk nekā pusei pagājušajā nedēļā atklāto Covid-19 pacientu nav zināms inficēšanās avots

Vairāk nekā pusei jeb kopumā 53% pagājušajā nedēļā atklāto Covid-19 pacientu patlaban nav zināms inficēšanās avots, žurnālistiem pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Tas nozīmē, ka kopš novembra pirmās nedēļas - no 2. līdz 8.novembrim - ir pieaudzis to saslimušo īpatsvars, kuriem nav atrasti inficēšanās avoti.

Savukārt no tiem 47%, kuriem inficēšanās avotu var atrast, lielākā daļa jeb 38% inficējušies ģimenes locekļu vidū. Vēl 19% inficējušies darbavietās.

Epidemiologs vērsa uzmanību, ka ievērojami pieaudzis ārstniecības iestādēs inficējušos cilvēku īpatsvars. Ja vēl novembra pirmajā nedēļā šis īpatsvars bija 13,5%, tad patlaban tas jau ir pieaudzis līdz 17%.

Tikmēr izglītības iestādēs inficējušies 9% no visiem Covid-19 pacientiem, kuriem ir zināms inficēšanās avots.

Vienlaikus SPKC eksperts uzsvēra, ka novērots arī pieaugums to Covid-19 pacientu īpatsvarā, kuri inficējušies privātos pasākumos. Patlaban 6% izsekojamo gadījumu inficēšanās avots ir saistīts ar privātu pasākumu.

Eksperts skaidroja, - ja katrs otrais nezina, kur ir inficējies, piemēram, nav atradies darba vietā vai neviens kolēģis nav saslimis, atliek domāt, ka infekcija "noķerta" vietās, kur cilvēki vienkārši pulcējas. Viņš arī norādīja, ka daudzi aizvien nosacījumu par sejas masku lietošanu ievēro pavirši, proti, tās lieto nepareizi vai nelieto vispār, tādējādi pakļaujot citus riskam.

Kā ziņots, nedēļā no 2. līdz 8.novembrim 52% gadījumu varēja noteikt inficēšanās avotu. No visiem izsekojamajiem gadījumiem mājsaimniecībās bija inficējušies 37,4%, darbā - 23,4%, bet ārstniecības iestādēs 13,5%. Ja salīdzina ar nedēļu iepriekš, tad lielākās izmaiņas pirms nedēļas tika novērotas tieši ārstniecības iestādēs, jo pirms divām nedēļām šajās vietās bija inficējušies 8%.

Tāpat aizvadītajā nedēļā 8,9% inficējušies izglītības iestādēs, 6% sociālās aprūpes centros, 2,2% privātos pasākumos, 0,9% atpūtas, izklaides pasākumos, 0,5% kultūras, reliģiskos pasākumos, 0,3% ieslodzījumā, 0,2% ar interešu izglītību saistītos pasākumos un 0,2% sporta pasākumos.

Pievienota 6.rindkopa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas