Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Valsts svētki būs lietaini un silti

18.novembra rītā Latvijā ir apmācies un daudzviet arī lietains laiks, liecina meteoroloģiskā informācija. Trešdienas rītā Kurzemē pārspēti 18.novembra siltuma rekordi, dienas gaitā tie kritīs arī citviet valstī, izņemot Latgali.

Rīta pusē dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 9-18 metri sekundē, stiprākais vējš ir Ziemeļvidzemes piekrastē, bet naktī Ventspils ostā vēja spēks brāzmās sasniedza 20 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra no 0..+2 grādiem Latgales austrumos līdz +11..+12 grādiem Kurzemes rietumos, kur krīt siltuma rekordi.

Rīgā apmākušās debesis un neliels lietus, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš līdz 12 metriem sekundē, gaisa temperatūra +9 grādi.

Iespējams, tiks labots arī visas Latvijas rekords - 2002.gada 18.novembrī Daugavpilī reģistrētie +12,2 grādi.

Gaisa temperatūra pārsniegs +10..+12 grādus, vienīgi valsts austrumos saglabāsies vēsāks laiks. Latgalē un Vidzemes austrumu novados maksimālā gaisa temperatūra gaidāma svētku vakarā, kad termometra stabiņš pakāpsies līdz +7..+10 grādiem.

Visā Latvijā saglabāsies apmācies laiks, valsts lielākajā daļā nedaudz līs vai smidzinās, vietām līs mēreni, gaidāma arī dūmaka.

Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās 8-13 metri sekundē, nedaudz stiprāks vējš saglabāsies Kurzemes rietumkrastā un no rīta arī Vidzemē un Latgalē. Krietni vējaināks laiks būs ceturtdien.

Rīgā valsts svētkos gaidāms apmācies laiks un neliels lietus, iespējama dūmaka. Pūšot mērenam dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz +11..+12 grādiem, pārspējot galvaspilsētas 18.novembra siltuma rekordu - 1980.gadā reģistrētos +10,4 grādus.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdienas pēcpusdienā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,7 grādiem Dagdā līdz +10,8 grādiem Liepājā un Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 17.novembrī bija +26 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -14 grādi Islandē un -20 grādi Krievijā.

Laikapstākļus ietekmē cikloni ziemeļos un rietumos. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 759 dzīvsudraba staba milimetriem jeb 1012 hektopaskāliem Ziemeļkurzemē un Ziemeļvidzemē līdz 767 milimetriem jeb 1023 hektopaskāliem Latgales dienvidos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas