Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

AstraZeneca un Johnson & Johnson atsāks Covid-19 vakcīnu klīniskos izmēģinājumus ASV

Farmācijas uzņēmumiem AstraZeneca un Johnson & Johnson piektdien tika atļauts atsākt eksperimentālu Covid-19 vakcīnu klīniskos izmēģinājumus ASV.

Jaunā koronavīrusa slimība Covid-19 līdz šim ir prasījusi vairāk nekā 223 000 amerikāņu dzīvības, un šī veselības krīze ir kļuvusi par galveno jautājumu ASV prezidenta vēlēšanu kampaņā.

AstraZeneca, kas izstrādājusi vakcīnas kandidāti kopā ar Lielbritānijas Oksfordas Universitāti, paziņoja, ka ir atsākts tās klīniskais izmēģinājums ASV - vienīgajā valstī, kur tas vēl arvien bija apturēts pēc dalībnieka saslimšanas pirms sešām nedēļām.

"Pārtikas un zāļu pārvalde (FDA) šodien apstiprināja [izmēģinājuma] atsākšanu ASV pēc tam, kad pēdējās nedēļās bija atsākti izmēģinājumi citās valstīs," teikts uzņēmuma paziņojumā.

AstraZeneca vakcīnas klīniskais izmēģinājums tika apturēts 6.septembrī visā pasaulē, bet drīz pēc tam atsākās Lielbritānijā un nākamajās nedēļās - arī Dienvidāfrikā, Brazīlijā un Japānā, jo varas iestādes konstatēja, ka izmēģinājuma dalībnieka saslimšana nav saistīta ar šo vakcīnu.

"FDA pārskatīja visus drošuma datus no izmēģinājumiem globālā mērogā un secināja, ka ir droši atsākt izmēģinājumu," vēstīja AstraZeneca.

Drīz pēc šī uzņēmuma paziņojuma arī Johnson & Johnson pavēstīja, ka gatavojas atsākt rekrutēšanu savas vakcīnas izmēģinājumam, kas pagājušonedēļ tika apturēts pēc kāda brīvprātīgā saslimšanas. 

"Pēc tam, kad tika pamatīgi izvērtēts nopietns medicīnisks gadījums, kuru piedzīvoja viens pētījuma dalībnieks, nav noteikts skaidrs cēlonis," teikts Johnson & Johnson paziņojumā. 

"Kompānija nav atradusi nekādu pierādījumu, ka šo gadījumu būtu izraisījusi vakcīnas kandidāte."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits