Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ASV sankcijas pret Krieviju saistībā ar Skripaļu saindēšanu varētu stāties spēkā pirmdien

Jaunās sankcijas pret Krieviju, kuras Vašingtona izsludinājusi, reaģējot uz bijušā krievu dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Lielbritānijā, stāsies spēkā 27.augustā, atsaucoties uz ASV Valsts departamenta pārstāvi, piektdien ziņo aģentūra RIA Novosti.

Iepriekš tika sagaidīts, ka jaunās sankcijas stāsies spēkā jau 22.augustā.

Aģentūrai TASS kāds Valsts departamenta pārstāvis paskaidrojis, ka 6.augustā, pamatojoties uz likumu par ķīmisko un bioloģisko ieroču kontroli un to pielietošanas aizliegumu, Vašingtona secinājusi, ka Krievija "izmantojusi ķīmiskos vai bioloģiskos ieročus, pārkāpjot starptautiskās tiesības, vai arī izmantojusi pret saviem pilsoņiem nāvējošus ķīmiskos vai bioloģiskas ieročus".

8.augustā Valsts departaments informējis Kongresu par nolūku piemērot Krievijai sankcijas saskaņā ar šo likumu.

Periods, kurā jāinformē par jaunu sankciju noteikšanu, beidzās 22.augustā, un tagad valsts departaments nodevis attiecīgo informāciju iekļaušanai Federālajā reģistrā, kas tiks publicēta 27.augustā, paskaidroja Valsts departamenta pārstāvis.

Līdz ar publicēšanu Federālajā reģistrā, kurā tiek apkopoti visi ASV valdības oficiālie dokumenti, jaunās sankcijas stāsies spēkā.

Jaunās sankcijas paredz aizliegumu piegādāt Krievijai dubultā pielietojuma ražojumus, eksportēt uz Krieviju jebkādas "sensitīvas" tehnoloģijas vai preces, kas varētu kaitēt ASV nacionālajai drošībai, kā arī piegādāt naftas nozares tehnoloģijas vai to komponentus.

Otrā sankciju kārta, kas varētu stāties spēkā pēc trīs mēnešiem, ja Krievija "ticami neapliecinās", ka tā vairs neizmantos ķīmiskos ieročus, paredz jau diplomātiskās sadarbības statusa pazemināšanu vai pat pilnīgu apturēšanu, faktisku pilnīgu eksporta aizliegumu uz Krieviju, izņemot pārtikas preces, kā arī Krievijas importa aizliegumu, ieskaitot naftu un naftas produktus, aizliegumu Krievijas kontrolēto lidsabiedrību lidmašīnām nosēsties ASV un caur starptautiskajām organizācijām Krievijai izsniedzamo kredītlīniju bloķēšanu.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka tiem, kas sevi uzskata par politiķiem būtu reiz jāapzinās, ka nemitīgā sankcionēšana nedod praktiski nekādu pozitīvu rezultātu. Tieši no šī viedokļa "NEDOD REZULTĀTU" reiz var paraudzīties ar makaroniem apkarinātā tauta... un secināt, ka par viņu valda nejēgas.
GEO
G
Skripaļi sen jau iebetonēti Temzas dibenā. Neviens viņus reāli nav redzējis pēc ''ķīmiskā uzbrukuma''. Pat video ar Jūliju dārzā var būt feiks. Brīnos, kāpēc Krievija stingri nepieprasa konsulāro tikšanos ar savu pilsoni Jūliju, pat pret tās gribu, lai pārliecinātos, ka Jūlija ir dzīva. Tādas tiesības dod Vīnes konvencija. Bet laikam jau Krievija vēl jūtas vājāka par NATO.
Янис
Я
Америкосы не могли уничтожить своими санкциями Корею и Иран, они хотят как то воздействовать санкциями на Россию, ну правда смешно, а что касается вторых санкций, их скорей всего не будет потому что это прямое объявление войны, а объявлять войну России, это значит уничтожить всю планету, ну и соответственно уничтожить самых себя. Я не думаю что америкосы самоубийцы.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits