Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

ASV Senātā nodrošināts pietiekams balsu skaits Kaveno atbalstam

ASV prezidenta Donalda Trampa izraudzītais Augstākās tiesas kandidāts Brets Kaveno, pēc visa spriežot, augstajā amatā tiks ievēlēts, jo par atbalstu viņam paziņojuši divi līdz šim neizlēmušie senatori.

Par atbalstu Kaveno paziņojusi Menas senatore republikāne Sūzana Kolinsa un Rietumvirdžīnijas senators demokrāts Džo Menčins.

Līdz ar viņu paziņojumu par atbalstu sestdien gaidāmais Kaveno apstiprināšanas balsojums kļuvusi par formalitāti.

Senātā republikāņiem ir 51, bet demokrātiem - 49 pārstāvji. Sestdienas balsojumā senatori teju pilnībā balsos atbilstoši savu partiju nostājai, un katrā no abām partijām, domājams, būs tikai viens senators, kas šādi nerīkosies.

Balsojums par Kaveno kandidatūru Senātā tika atlikts uz nedēļu, lai Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) varētu veikt vēl vienu izmeklēšanu - saistībā ar profesores Kristīnes Blāzijas-Fordas apsūdzībām seksuālā uzbrukumā pirms 36 gadiem, kad viņai bijuši 15, bet Kaveno 17 gadi.

Kā ceturtdien paziņoja Senāta Tieslietu komitejas priekšsēdētājs Čaks Graslijs, FIB veiktajā izmeklēšanā nav gūts apstiprinājums pret Kaveno celtajām apsūdzībām seksuālā uzbrukumā.

Republikāņu senators Džefs Fleiks, kura pieprasījuma dēļ tika veikta pēdējā FIB izmeklēšana, piektdien sacīja, ka balsos par Kaveno, "ja vien nebūs kādu lielu pārmaiņu", vēsta laikraksts The Washington Post.

Viņa partijas kolēģe Kolinsa Senātam sacīja, ka arī balsos par Kaveno, jo viņam ir tiesības uz "nevainīguma prezumpciju", neraugoties uz izskanējušajām apsūdzībām.

Vēl viena republikāne Aļaskas senatore Līza Murkovska ļāva noprast, ka balsos pret Kaveno, sakot, ka viņš šobrīd nav īstais cilvēks tiesai. Murkovska gan nav savu viedokli paudusi nepārprotami.

Demokrāts Menčins sacīja, ka balsos par Kaveno, kaut arī pats bija paudis iebildumus pret Kaveno temperamenta izpausmēm Senāta komisijas sēdes laikā.

Paziņojumā Menčins apliecināja, ka Kaveno ir "kvalificēts jurists".

"Nevainīguma prezumpcija ir neaizskarama," pirms balsojuma sacīja Senāta republikāņu vairākuma līderis Mičs Makonels, atgādinot, ka FIB izmeklēšanā nav atklātas nekādas jaunas liecības pret Kaveno.

Ja Kaveno tiks apstiprināts, ar to Augstākajā tiesā, kurā ir deviņi tiesneši, uz vairākām desmitgadēm tiks nostiprināts konservatīvo vairākums.

 

Top komentāri

hmm
h
Kad notika me.too akcija, šīs sievietes (visas trīs) bija aizmirsušas, ka tika izvarotas, bet kad sākusies konservatīvā tiesneša apstiprināšana, tad pēkšņi visas trīs kā pēc pavēles atcerējās visu. Nu kurš ticēs šim teātrim?
Tramps izdarīja pareizu izvēli
T
Es rūpīgi sekoju gan viņa apstiprināšanai, gan arī esmu lasījis viņa tiesu spriedumus. Pēc rūpīgas pārbaudes (ieskaitot 7 FBI priedumus), ir skaidri redzams, ka demokrāti mēģina, visiem nelietīgiem spēkiem, viņu nogāzt. Dr. Ford ir izdzīvojusi traumatisku momentu, bet tas nebija Kavanovs. Un vairāk nekā šis gadījums ir piemērs uz ko ir gatavas Sorosa dibinātas organizācijas, caur bļaustōšām lezbietēm, un atsevisķi demokrāti. Tas ir labs piemērs, kas var notikt Latvijā, ja mēdiji tik bezkaunīgi izvērš melu kampaņu, kā to dara CNN, NBC, un New Yorker
Cilveks
C
Jaunības gados vīrieši nē vienu vien reiz pievērš meitenēm uzmanību,un kā nu kurš saprot ko var atļauties. Vai tad tā sieviete nevarēja viņam ielaist pa purnu ja tik ļoti nepatika,un jūtas pazemota.Bet nu pēc 35 gadiem....Ja ja viņa būtu izvarota, tad to ne vienmer var aizmirst un piedot, bet tā ,tad jau katru otro vīrieti vajag sodīt un iebāzt cietumā. BET viņa klusēja visus gadus ,kāpēc.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits