Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

ASV vērš jaunas sankcijas pret personām, kas saistītas ar Krimas aneksiju

ASV ceturtdien paziņojušas par jaunām sankcijām pret trim fiziskām personām un deviņām juridiskajām personām, kas saistītas ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un tai piederošās Krimas pussalas aneksiju.

Sankcijas paredz jebkuru ASV jurisdikcijā esošo īpašumu iesaldēšanu un jebkādu finansiālo transakciju aizliegumu ar sankcijām pakļautajām personām.

Starp sankcijām pakļautajām fiziskajām personām ir viens Krievijas un divi Ukrainas pilsoņi. Starp viņiem ir bijušais Krievijas raķešu karaspēka un artilērijas komandieris Vladimirs Zarickis, kurš šobrīd vada viesnīcu projektu Krimā.

Abas pārējās sankcijām pakļautās personas ir saistītas ar cilvēktiesību pārkāpumiem, pie kuriem novedis Krievijas iebrukums Ukrainā.

Savukārt starp sankcijām pakļautajām juridiskajām personām ir uzņēmums Southern Project, kas saistīts ar banku Rossija un krievu uzņēmēju Juriju Kovaļčuku.

Sankcijām pakļauts arī neilgi pēc Krimas aneksijas Jaltā atklātais greznais kūrorts Mriya.

"Mūsu sankcijas ir nepārprotams atgādinājums, ka mēģinājumi normalizēt investīciju un ekonomiskās attiecības ar tiem, kas darbojas Krimā, netiks paciesti," norādīja ASV finanšu ministra vietniece terorisma un finanšu izlūkošanas jautājumos Sigala Mandelkera.

Top komentāri

TrollisJT
T
Jādomā, ka Vladimirs Zarickis aiz nespējas pablenzt uz Brīvības statuju klātienē , noteikti pakārsies.
tā kaut kā
t
Iespējams, ka nepakārsies, bet pakārs viņu. Jāsaprot, ka ASV sankcijas skar ne tikai šo konkrēto bidlu, bet visus ar viņu saistītos, ieskaitot viņa jumtotājus Kremlī. Un ja kādam vai kādiem caram pietuvinātiem oligarheļiem piepeši sagadīsies problēmas ar godīgi sazagtā un uz rietumiem izvestā kapitāla atgūšanu tikai tāpēc, ka pēc ASV dienestu datiem viņiem ir kaut neliela formāla saistība ar Zaricki, tad sankcijas būs panākušas savu. Vismaz ASV tā dara, nosauc kāda streločņika uzvārdu, taču tālāk aiziet viss pa ķēdīti. Jeņķi sen jau ir atkoduši Krievijā (un arī Latvijā starp citu) valdošās primitīvās kriminālās shēmas.
:)
:
Sankcijas par to, ka jeņķiem neizdevās Krimu piesavināties pašiem! :) Bet krievi tagad var darīt ko grib, jo sankcijas jau ir ieviestas, da kaut vai Kievu no banderam tagad atbrīvot, jo sliktāk vienlaga nebūs, bet Kieva krievu atkarota un izpirkta no poļiem "uz visiem laikiem" un tātad - suverēnās Krievijas neatņemamā sastāvdaļa! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits