Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Laikraksts: Tramps Baltiju sajaucis ar Balkāniem un pārmetis kara sākšanu

Francijas laikraksts Le Monde, ziņojot par šogad notikušo ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanos ar Baltijas valstu prezidentiem Raimondu Vējoni, Kersti Kaljulaidu un Daļu Grībauskaiti, vēsta, ka Baltā nama saimnieks acīmredzot sajaucis Baltijas valstis ar Balkāniem un apvainojis Latvijas, Igaunijas un Lietuvas galvas karu sākšanā deviņdesmitajos gados, kas noveda pie Dienvidslāvijas izjukšanas.

Francijas laikraksts ziņo, ka Tramps saputrojies šogad aprīlī, Baltajā namā uzņemot Baltijas valstu līderus. 

Viņš Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līderiem pārmetis kara sākšanu nu jau bijušajā Dienvidslāvijā, kas par sociālistisku valsti pārtapa pēc Otrā pasaules kara beigām līdz ar Josipa Broza Tito nākšanu pie varas. Dienvidslāvija sadalījās atsevišķās valstīs pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados un ilgu laiku bija bruņotu konfliktu plosīts reģions, kura kulminācija bija Kosovas krīze pagājušā gadsimta izskaņā.

Izdevums Slate, citējot Le Monde vēstīto, ironiski norāda, ka robi ASV prezidenta pasaules ģeogrāfijas zināšanās pats par sevi neesot pārsteigums, tomēr šajā gadījumā situāciju vēl amizantāku padarījis fakts, ka Trampa sieva Melānija ir dzimusi Slovēnijā, kas savulaik bija Dienvidslāvijas Sociālistiskās Federatīvās Republikas sastāvā.

Le Monde raksta, ka Baltijas valstu līderus Trampa kritika sākumā pamatīgi samulsinājusi, līdz viņi apjautuši, ka ASV prezidents sajaucis Balkānus ar Baltiju.

Francijas laikrakstā raksts, kas parāda Donaldu Trampu neglaimojošā gaismā, publicēts laikā, kad ASV un Francijas attiecības ir visnotaļ saspīlētas. Piektdien Tramps vietnē Twitter atkārtoti kritizējis Francijas prezidentu Emanuelu Makronu par to, ka Eiropai jāuzņemas lielāka atbildība par savu drošību. Tikmēr pats Tramps izpelnījies pamatīgu sabiedrības kritiku par to, ka atcēlis savu dalību Pirmā pasaules kara piemiņas pasākumā vietā, kur krituši 2000 ASV karavīri, jo tobrīd lijis lietus.

Top komentāri

bet
b
"Diena" raksta par to, kas bija aprīlī. Varētu pie reizes uzrakstīt arī par to, kas bija vakar. Divi pārpratumi - divreiz jautrāk taču. Varbūt tieši vakardienas jocīga pārpratuma dēļ Francijas mediji tieši ir atcerējušies par to, kas bija aprīlī, lai novērstu uzmanību. Katrā ziņā vakar svinību laikā Markons ar Merkeli piegāja pie franču vecenītes, Makrona fanes. Vecenīte bija laimīga, ka var satikt pašu prezidentu. Bet tad viņa paskatījās uz Merkeli un laipni pajautāja: "Vai jūs esat Makrona kundze?" Merkele neatbildēja. Vecenīte atkārtoja jautājumu. Tad vēl. Pēc trešā atkārtojuma Merkele centās atcerēties kādus vārdus franciski, lai pateiktu "Esmu kanclere, Vācija". Makrons gan neesot iejaucies, lai novērstu pārpratumu, Merkelei pašai bija jāizķepurojas. Džentelmenis.
tikai mieru !
t
Tas nav pirmais ASV prezidents kurš nevar atšķirt Balkānus no Baltijas. Gan jau pārdzīvosim.
er
e
Kāpēc par to nekas iepriekš nebija zināms?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits