Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pompeo pieļauj, ka Turcijai amerikāņu mācītāja lietā noteiktās sankcijas var tik atceltas

ASV varētu atcelt Turcijai saistībā ar amerikāņu mācītāja Endrū Bransona apcietināšanu noteiktās sankcijas, trešdien pēc sarunām Ankarā sacīja ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.

"Mums šajā lietā drīzumā būs lēmums, bet dažas no sankcijām, kas tika noteiktas, bija tieši saistītas ar mācītāju Bransonu, un tagad būtu loģiski tās arī atcelt," žurnālistiem Briselē, kur viņa lidmašīna bija piestājusi degvielas uzpildei, sacīja ASV valsts sekretārs.

Reaģējot uz Bransona aizturēšanu un tiesāšanu Turcijā saistībā ar apsūdzībām terorismā, ASV prezidents Donalds Tramps noteica sankcijas Turcijas tieslietu un iekšlietu ministriem.

Bransons apcietinājumā pavadīja divus gadus un vēl šomēnes viņš tika notiesāts par spiegošanu un palīdzību teroristu organizācijām, tomēr drīz pēc tam arī atbrīvots, ņemot vērā labo uzvedību un izciesto sodu.

Tramps cildināja Bransona atbrīvošanu, kas tiek uzskatīta kā iespēja uzlabot Vašingtonas un Ankaras saspīlētās attiecības.

Ankarā Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušolu tieši par sankcijām, kas noteiktas Bransona lietas dēļ, neizteicās, vien norādīja, ka ASV soda pasākumi ir absurdi.

"Mēs piekrītam, ka mūsu attiecībās šādām sankcijām un citiem jautājumiem nevajadzētu būt," viņš sacīja. "Kamēr būs sankcijas, attiecības nekur nevirzīsies."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits