Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Trampa atlaistais Komijs grāmatā prezidentu attēlo kā meli un pielīdzina mafijas bosam

11 mēnešus pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps no Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktora amata astādināja Džeimsu Komiju, klajā nākusi Komija grāmata par Trampu, kurā bijušais FIB šefs Baltā nama saimnieku dēvē par meli un pielīdzina mafijas bosam. ASV medijos izskanot pirmajiem fragmentiem no Komija grāmatas Augstākā lojalitāte (A Higher Loyalty), kas veikalu plauktos būs nākamotrdien, arī Tramps nevilcinājās ar reakciju, vietnē Twitter Komiju nodēvējot par meli un norādot, ka viņš slikti pildījis savus pienākumus, turklāt nopludinājis slepenu informāciju.

Grāmatas fragmentā, kas nonācis ASV mediju rīcībā, Komijs raksta, ka saskarsme ar Trampu viņam atgādinājusi laikus, kad viņš vajājis mafijas bosus. 

"Boss, kurš praktizē totālu kontroli. Uzticības zvēresti. "Mēs pret viņiem" pasaules uzskats. Melošana par ikvienu lietu, lielu vai nenozīmīgu. Vadīšanās pēc sava veida lojalitātes kodeksa, kas organizāciju nostāda augstāk par morāli un patiesību. Tas, kas šobrīd notiek, nav normāli. Tās nav "viltus ziņas". Tas nav pareizi," Komijs ieskicē Trampa tēlu kā prezidenta amatam neatbilstošu.

Tikmēr ASV prezidents devis pretsitienu. "Vašingtonā praktiski ikviens uzskatīja, ka Komijs jāatlaiž. Viņš nopludināja slepenu informāciju, par ko viņam pienāktos tikt tiesātam. Viņš deva patiesības zvērestu un pēc tam meloja Kongresa priekšā. Viņš ir vājš un neuzticams glumeklis, kurš, kā rādīja laiks, bija arī briesmīgs FBI direktora amatā," Komiju asi kritizēja Tramps, īpaši uzsverot viņa darbību "blēdīgās Hilarijas" (frāze, ko priekšvēlēšanu cīņas laikā Tramps itin bieži izmantoja savas konkurentes Hilarijas Klintones nonievāšanai) lietā. Tramps tvītu nobeidza ar gandarījumu, ka tieši viņam bijis tas gods atlaist Komiju.

Jāatgādina, ka Komijs pērn, liecinot Kongresā, atzina, ka palīdzējis nopludināt informāciju par Trampu izdevumam The New York Times, taču noliedza, ka tā būtu saturējusi klasificētu informāciju. Toreiz dienu pirms liecināšanas Komijs publiskoja septiņas lappuses garu paziņojumu, kurā tostarp norādīja, ka prezidents viņam prasījis pārtraukt izmeklēšanu par sava bijušā padomnieka Maikla Flinna saitēm ar Krieviju. Komijs toreiz uzsvēra, ka visu paziņojumu komisijas priekšā neatkārtos, taču norādīja - Trampa administrācija Komija atlaišanas kontekstā "gluži vienkārši meloja".

Komijs pērn arī klāstīja, ka sākotnēji prezidents divpusējās sarunās apstiprinājis, ka "FIB un biroja vadītājs, viņaprāt, strādā lieliski", un šādu viedokli paudis arī citiem. 

"Tāpēc mani samulsināja, kad redzēju televīzijā ziņu par savu atlaišanu Krievijas izmeklēšanas dēļ. Tas šķita neloģiski," norādīja Komijs, uzsverot, ka prezidents pēcāk cēlis viņam un FIB neslavu par "darba nedarīšanu". "Tie gluži vienkārši ir meli," 2017. gada jūnijā norādīja Komijs.

Komijs atklāja, ka ikreiz, kad ticies ar Trampu, pierakstījis sarunas, jo viņam radušās bažas, ka prezidents varētu melot par to būtību.

Svētdien telekanālā ABC arī tiks pārraidīta intervija ar Komiju, kas sola jaunus skandālus, tāpat CNN norāda, ka Komija sarakstītajai grāmatai par Trampu būs "ilgs mūžs" un ilgtermiņa sekas gan juridiskā ziņā, gan politiskā ziņā.

Top komentāri

reptilis
r
Komijs -glumeklis!:)))...gluži tāds,kā latviešiem N.Muižnieks...J.Jurkāns....
āzis dārzā
ā
---- Justice officials involved in the “silent” 2009 to 2015 investigation of Rosatom include Robert Mueller, James Comey, Rod Rosenstein, and Andrew McCabe – all intertwined in the ongoing investigation of President Donald Trump’s alleged collusion with Russia. The failure of this “gang of four” to blow the whistle on Rosatom means they must recuse themselves from any Russian investigations, Robert Mueller included. The attempts in Washington to link Trump with Russia may turn out to shine light on much bigger scandals. It is time to investigate the investigators. ----- https://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/2017/10/25/why-was-obamas-justice-department-silent-on-criminal-activity-by-russias-nuclear-agency/#ed3c040be179
.
.
ASV- iespēju zeme. Par prezidenu var kļūt pat šovmens.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits