Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tramps aicina republikāņus un demokrātus strādāt kopā

ASV prezidents Donalds Tramps, runājot trešdien pēc nule kā notikušajām starpvēlēšanām, kurās Kongresa apakšnams nonācis demokrātu kontrolē, pauda cerību, ka republikāņi un demokrāti spēs "strādāt kopā", piemēram, tādās jomās kā infrastruktūra un veselības aprūpe.

Viņš cildināja demokrātu līderi Nensiju Pelosi, kas, pēc visa spriežot, kļūs par Pārstāvju palātas spīkeri, sakot, ka atzīst viņas nopelnus un savā ziņā sniedzot viņai izlīguma olīvas zaru.

"Cerams, mēs visi nākamgad varēsim strādāt kopā, gādājot rezultātus amerikāņu tautai. Arī attiecībā uz ekonomisko izaugsmi, infrastruktūru, tirdzniecību, recepšu zāļu izmaksu samazināšanu," preses konferencē Baltajā namā sacīja Tramps.

Prezidents arī slavēja Republikāņu partiju, kas, kaut arī zaudējusi vairākumu Pārstāvju palātā, pozīcijas Senātā nostiprinājusi.

"Vakar bija liela diena, neticama diena," sacīja prezidents. "Pagājušajā naktī Republikāņu partija meta izaicinājumu vēsturei, paplašinot vairākumu Senātā, būtiski pārspējot prognozes apakšnamā."

Tramps arī nosodīja "ļoti naidīgo mediju atspoguļojumu", kāds tas viņam un republikāņiem bijis starpvēlēšanu gaitā, sakot, ka ir sasniegts "jauns rekords".

"Enerģiskā kampaņa apturēja zilo vilni, par ko viņi runāja," sacīja Tramps, izsakoties par prognozēm, ka demokrātiem, kuru partijas krāsa ir zilā, gaidāmi satriecoši panākumi.

Atzīstot savas partijas sakāvi Pārstāvju palātā, Tramps uzstāja, ka republikāņiem veicies labāk nekā prognozēts.

"Vēlētāji pavisam skaidri nosodīja Senāta demokrātus par to, kā viņi izturējās Kaveno apstiprināšanas procesā," sacīja Tramps, atgādinot par sīvajām cīņām Augstākās tiesas tiesneša Breta Kaveno apstiprināšanas ceļā.

Tramps arī kā "krāpšanu" nosodīja izmeklēšanu par iespējamo Krievijas iejaukšanos prezidenta vēlēšanās 2016.gadā, taču negrasās to apturēt, lai gan viņam ir iespēja to izdarīt jebkurā brīdī.

Viņš arī pavēstīja, ka viņam nav plānots nedēļas nogalē Parīzē tikties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Tāpat Tramps paziņoja, ka nākamā gada sākumā tiksies ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. Pēc viņa teiktā, viņš ir "priecīgs" par sarunām ar Phenjanu, taču "nav nekādas steigas".

 

Top komentāri

skats no malas
s
Kā pareizi ir pamanījuši politikas eksperti, tas nav Tramps, kas ir atvairījis Demokrātu draudus, bet gan amerikāņu tauta, kas ir atvairījusi multikulturālistu draudus.
re kā
r
Obamoīdi-klintonoīdi-sorosoīdi ir izgāzušies kā veca sēta. Tas ir labi. Tas dod cerību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits