Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps: Mūsu šīs nakts darbību mērķis ir radīt spēcīgu iebiedēšanas līdzekli

ASV prezidents Donalds Tramps piektdienas vakarā (sestdienas rītā pēc Latvijas laika) vērsās ar uzrunu pie valsts iedzīvotājiem, paziņojot par ASV, Francijas un Lielbritānijas kopīgas operācijas uzsākšanu pret Sīrijas "noziedzīgo" režīmu, kas ir atbilde uz ķīmisko uzbrukumu Dumas pilsētai pie Damaskas.

"Mani līdzpilsoņi amerikāņi – pirms īsa brīža es pavēlēju ASV bruņotajiem spēkiem sākt precīzijas triecienus pret mērķiem, kuri ir saistīti ar Sīrijas diktatora Bašara al Asada ķīmisko ieroču spējām," teica Tramps savā runā, kas ilga nepilnas astoņas minūtes.

"Notiek kopīga operācija ar Francijas un Lielbritānijas bruņotajiem spēkiem. Mēs pateicamies tiem."

"Pagājušajā sestdienā Asada režīms atkal dislocēja ķīmiskos ieročus, lai noslepkavotu nevainīgus civiliedzīvotājus – šoreiz tas notika Dumas pilsētā pie Sīrijas galvaspilsētas Damaskas. Šis slaktiņš bija nozīmīga eskalācija šī ļoti briesmīgā režīma ķīmisko ieroču lietošanas šablonā."

"Ļaunais un nicināmais uzbrukums atstāja mātes un tēvus, zīdaiņus un bērnus mokāmies sāpēs un tverot gaisu. Tā nav cilvēka rīcība. Tie ir briesmoņa noziegumi," sacīja Tramps.

"Mūsu šīs nakts darbību mērķis ir radīt spēcīgu iebiedēšanas līdzekli pret ķīmisko ieroču ražošanu, izplatīšanu un lietošanu."

"Šī iebiedēšanas līdzekļa radīšana ir ASV vitālās nacionālās drošības interesēs. Apvienotā amerikāņu, britu un franču atbilde uz šīm zvērībām integrēs visus mūsu nacionālās varas instrumentus – militāros, ekonomiskos un diplomātiskos."

"Mēs esam gatavi uzturēt šo atbildi, līdz Sīrijas režīms izbeigs lietot aizliegtās ķīmiskās vielas."

"Irānai un Krievijai es jautāju: kāda valsts grib būt saistīta ar nevainīgu vīriešu, sieviešu un bērnu masu slepkavību?"

"Pasaules valstis var vērtēt pēc to draugiem. Neviena valsts ilgtermiņā nevar gūt panākumus, atbalstot nelietīgas valstis, brutālus tirānus un slepkavnieciskus diktatorus."

"2013.gadā prezidents Putins un viņa valdība apsolīja pasaulei, ka viņi garantēs Sīrijas ķīmisko ieroču likvidēšanu. Asada ķīmiskais uzbrukums – un šodienas atbilde – ir tiešas sekas tam, ka Krievija neturēja šo solījumu."

"Krievijai ir jāizvēlas, vai tā turpinās iet pa šo tumšo taku, vai tā pievienosies civilizētajām valstīm kā stabilitātes un miera spēks."

"Amerika nekādos apstākļos netiecas uz nenoteikta ilguma klātbūtni Sīrijā."

"Nekāds amerikāņu asiņu un bagātības daudzums nevar radīt ilgstošu mieru un drošību Tuvajos Austrumos."

"Savienotās Valstis būs partneris un draugs, bet reģiona liktenis ir tā cilvēku rokās."

Top komentāri

*+*
*
bet panākts ir pavisam kas cits : tevi neviens vairs neņem nopietni , tāpat kā britiš meiju ; abi esat pieķerti melos un uz meliem balstītās darbībās ! kauns un negods pa visu pasauli !!!
XAXAXA
X
Jums izdevas,reku jau putinafili jau smird apdrisushies!!!
Neslāvs
N
kad krievi pieliek bikses, tie skrien mainīt rubeļus pret $$$ .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits