Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Tramps noliedz, ka būtu licis savam advokātam pārkāpt likumu

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien noliedza, ka būtu licis savam bijušajam advokātam Maiklam Koenam pārkāpt likumu, šādi reaģējot uz ziņām, ka Koenam par kampaņas finansēšanas pārkāpumiem un citiem noziegumiem piespriesti trīs gadi cietumā.

"Es nekad neesmu licis Maiklam Koenam pārkāpt likumu. Viņš bija advokāts, un viņam likums ir jāpārzina," tviterī norādīja Tramps. "To sauc par "padoma ieteikumu", un advokātam ir liela atbildība, ja tiek pieļauta kļūda. Tāpēc viņiem tiek maksāts."

Pirmajos komentāros pēc Koena notiesāšanas Tramps norādīja - tieslietu eksperti apliecinājuši, ka viņš nav izdarījis likumpārkāpumus -, kā arī atkārtoti noliedza, ka būtu pārkāpis kampaņas finansēšanas likumus, skaidrojot, ka Koena pārkāpumi neattiecas uz kampaņas finansējumu.

"Koens bija vainīgs daudzās ar mani nesaistītās apsūdzībās, bet viņš atzina vainu divās apsūdzībās par kampaņu, kas nebija kriminālas, un kurās viņš, iespējams, pat nebija vainīgs uz civilā pamata," norādīja Tramps.

"Šīm apsūdzībām viņš piekrita, lai apkaunotu prezidentu un saņemtu kriteni samazinātu cietumsodu, ko viņš arī saņēma, arī fakts, ka viņa ģimene pagaidām netiek saukta pie atbildības. Kā advokātam Maiklam pret mani ir liela atbildība," sacīja Tramps.

Koenam trešdien par vairākiem noziegumiem tika piespriesti trīs gadi cietumā.

Lūdzot izrādīt iecietību, Koens ASV apgabala tiesnesim Viljamam Polijam sacīja: "Tas bija mans pienākums - slēpt viņa netīros darbus."

52 gadus vecais Koens atzina, ka ir atbildīgs par saviem noziegumiem, "ieskaitot tos, kuros iesaistīts ASV prezidents".

Koena advokāti aicināja nepiespriest cietumsodu klientam, kurš bija atzinies apsūdzībās par izvairīšanos no nodokļiem, nepatiesu liecību sniegšanu finanšu institūcijām, nelegāliem kampaņas tēriņiem, nepatiesu liecību sniegšanu Kongresam.

Koenam izvirzīto apsūdzību vidū bija apsūdzības par klusēšanas naudas maksāšanu divām sievietēm, kas bija draudējušas 2016.gada prezidenta vēlēšanu kampaņas gaitā publiski paziņot, ka viņām bijušas dēkas ar Trampu.

Tramps šonedēļ centās mazināt šo maksājumu nozīmi, skaidrojot, ka tie bijuši "vienkārši privāti darījumi" un ka tie aplami tikuši raksturoti kā kampaņas tēriņi.

Koens bija Trampa personiskais advokāts ilgāk nekā desmit gadus un ir nozīmīgs liecinieks īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanā par iespējamo saistību starp Krieviju un Trampa vēlēšanu kampaņu un Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits