Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Igaunijas parlamenta vēlēšanās piedalījās 63,1% balsstiesīgo

Igaunijā svētdien notikušajās parlamenta vēlēšanās aktivitāte sasniegusi 63,1%, paziņojusi Centrālā vēlēšanu komisija. Līdz plkst. 12. bija nobalsojuši 48,6% vēlētāju, bet līdz plkst. 16 - 57,2% vēlētāju.

Liela aktivitāte bija iepriekšējā balsošanā - internetā vai vēlēšanu iecirkņos nobalsojuši 39,3% reģistrēto vēlētāju. Trīs dienu ilgajā iepriekšējā balsošanā, kas noslēdzās trešdienas vakarā, piedalījās 346 395 cilvēki. No viņiem 247 232 vēlētāji nobalsoja internetā, bet 99 163 cilvēki izmantoja tradicionālos papīra biļetenus. Līdz ar to ir pārspēts iepriekšējās vēlēšanās uzstādītais iepriekšējā balsošanā un balsošanā internetā piedalījušos vēlētāju skaita rekords. Pirms četriem gadiem iepriekšējā balsošanā piedalījās 296 109 vēlētāji, un 176 491 no viņiem nobalsoja elektroniski.

Vēlēšanu dienā svētdien bija iespējams balsot, tikai izmantojot papīra biļetenus.

Balsošanas iecirkņi svētdien bija atvērti no plkst. 9 līdz 20.

Pavisam Igaunijā ir vairāk nekā 800 000 balsstiesīgo pilsoņu.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

padoms
p
Ja neko nezini par kādas valsts politiskajiem spēkiem, bet gribi zināt, kurš no tiem ir sakarīgākais, tad uzmanīgi lasi "Dienu" - vissakarīgākā partija būs tā, kuru "Diena" dēvē par "populistisku un nacionālistisku".
Rimpušēvics
R
Latvijas vēlētāju varenais spēks ir nevis skaitā, bet unikālā politiskajā debilitātē. Tas garantēs patstāvīgu nabadzīgās ES valsts statusu, latvju nācijas iznīkšanu un regulāru siles izšņukurēšanu.
rezultāti
r
Pēc 95% iecirkņu saskaitīšanas rezultāti solās būt šādi: 35 vietas reformistiem, 25 vietas - vietējiem ušakoviem, 19 - konservatīvajiem, 12 - tiem, kas sadarbojas ar ušakoviem, 10 - sociāldemokrātiem. Kopā parlamentā ir 101 vieta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits