Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Lietuvā Covid-19 inficēto skaits iesniedzies piektajā desmitā

Lietuvā ceturtdienas vakarā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vēl pieciem cilvēkiem, tai skaitā vienam mediķim, līdz ar to kopējais inficēšanās gadījumu skaits valstī pieaudzis līdz 41, paziņojusi Veselības ministrija.

Visi jaunatklātie pacienti izolēti Viļņas Universitātes Santaras klīnikā. Trīs no viņiem atgriezušies Lietuvā no dažādām valstīm -Turcijas, Lielbritānijas un Itālijas ziemeļiem, viens inficējies no tuvinieka, kas bijis ceļojumā, un šis ir otrais gadījums valstī, kad inficēšanās notikusi pašā Lietuvā, bet vēl viens inficētais ir Ukmerģes slimnīcas mediķis.

Kā ziņots, ceturtdienas rītā Lietuvas Veselības ministrija informēja par vēl diviem jauniem inficēšanās gadījumiem - saskaņā ar provizorisku informāciju viena no personām, kam diagnosticēts vīruss, atgriezusies no Norvēģijas caur Latviju, bet otra - no Spānijas. Abi inficētie ievietoti Klaipēdas Universitātes slimnīcā. 

Pēc pacientu un viņu ģimenes locekļu sūdzībām Veselības ministrija vairs nepublisko ziņas par pacientu dzimumu un vecumu.

Jau ziņots, ka no pirmdienas, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, Lietuvā ieviesta karantīna. Lietuvas pilsoņiem aizliegts izbraukt no valsts, izņemot ārvalstīs strādājošajiem, kā arī aizliegts iebraukt lielākajai daļai ārzemnieku. Slēgta lielākā daļa veikalu, izņemot pārtikas veikalus un aptiekas. Aizliegti visi publiskie pasākumi. Tiek ierobežota cilvēku plūsma sabiedriskajā transportā, pārtraukta starptautisko pasažieru vilcienu kustība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits