Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pret valsts nodokļu politiku protestējošie igauņi Mazsalacas novadā pulcējušies uz slēgtu sapulci

Pret Igaunijas nodokļu politiku protestējošie igauņi kādā pļavā Mazsalacas novadā pulcējušies uz "slēgto sapulci", aģentūru LETA informēja novada pašvaldības izpilddirektors Ritvars Sirmais.

Pašvaldības rīcībā ir informācija, ka protesta akcijas rīkotāji ir nodrošinājuši apmēram četrus hektārus plašu pļavu, kur notiks "slēgtā sapulce" un arī Igaunijas neatkarības dienas svinības. Pirms sabraukt Mazsalacā, igauņi apmeklējuši arī alkohola un pārtikas veikalus pierobežā, par ko liecina arī akcijas "24.02. Visi kopā uz Latviju Facebook lapā publicētās fotogrāfijas.

Pļavā ir sabraukuši vairāki simti automašīnu, bet daži avoti min, ka transportlīdzekļu skaits sasniedz tūkstoti.

Sirmais pastāstīja, ka akcijas noslēgums bija plānots ap trijiem pēcpusdienās, taču sastrēgumu dēļ "pasākuma kulminācijas" sākums aizkavējies.

Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, kārtību uz ceļiem un norises vietā nodrošina Valsts policijas ekipāžas, tāpat norīkota arī novada Pašvaldības policija.

Aģentūra LETA novēroja, ka automašīnu plūsma Igaunijā, uz Ainažu pusi, blīva bija jau ap plkst.10.

Par akcijas norisi pašvaldībā interesējušies ne tikai vietējie un Igaunijas, bet arī starptautiskie mediji, līdz ar to pasākums guvis plašu publicitāti, stāstīja Sirmais.

Jau vēstīts, ka šodien pret Igaunijas nodokļu politiku protestējošo igauņu automašīnas radījušas sastrēgumus uz ceļiem Vidzemē.

Mazsalacas novada pašvaldības policijas vecākā inspektore Daiga Zeltkalna-Džaboura pastāstīja, ka autovadītāji pulcējas speciāli sagatavotā laukumā ārpus Mazsalacas, radot lokālus sastrēgumus, taču arī pašā mazpilsētā satiksme bija apgrūtināta, kas Mazsalacai nav tipiski.

Naukšēnu novada Pašvaldības policijas aplēses liecina, ka cauri Naukšēniem izbraukušas apmēram 500 automašīnas ar kaimiņvalsts reģistrācijas zīmēm, radot sastrēgumu.

Tāpat vēstīts, ka simtiem igauņu gatavojas tieši savas valsts simtgades dienā - 2018.gada 24.februārī - autokolonnā doties uz Latviju, protestējot pret Igaunijas nodokļu politiku.

Protesta brauciena dalībniekus visvairāk neapmierina krasais alkohola un degvielas akcīzes nodokļa likmes paaugstinājums, kura dēļ daudzi igauņi, īpaši no valsts dienvidu rajoniem, dodas iegādāties šīs preces uz Latviju. Šā iemesla dēļ jau nācies slēgt daudzus lauku veikaliņus, un arī kravas mašīnu īpašnieki pēc degvielas brauc pie dienvidu kaimiņiem.

Arī Igaunijas valdība atzinusi, ka krasā akcīzes nodokļu paaugstināšana radījusi finansiālas problēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits