Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Islāma valsts līderis jaunā ierakstā aicina uz džihādu

Džihādistu grupējuma Islāma valsts līderis Abū Bakrs al Bagdadi trešdien nāca klajā ar jaunu audioierakstu, kas viņam ir pirmais pēdējo 11 mēnešu laikā, un tajā aicināja musulmaņus uz džihādu.

Vēstījums sociālo mediju lietotnē Telegram tika publicēts sakarā ar musulmaņu svētkiem Eid al-Adha. Tas nācis klajā laikā, kad Islāma valsts ir zaudējusi lielāko daļu savas agrāk iekarotās teritorijas Irākā un Sīrijā.

"Tie, kas aizmirst savu reliģiju, pacietību, džihādu pret saviem ienaidniekiem, un savu drošumu par radītāja solījumu, zaudē un ir apkaunoti," paziņoja Bagdadi.

"Bet, kad viņi turas pie tā, viņi ir vareni un uzvaroši, pat ja tā būtu pēc zināma laika."

Bagdadi vairākas reizes ir ticis pasludināts par mirušu, bet Irākas izlūkdienesta ierēdnis maijā sacīja, ka Bagdadi vēl ir dzīvs Sīrijas teritorijā pie Irākas robežas.

Ir ziņots, ka Bagdadi pārvietojas tikai ar nelielu piekritēju grupu.

Bagdadi, kurš cēlies no Irākas, ir nodēvēts par "visvairāk meklēto cilvēku uz planētas" un ASV piedāvā 25 miljonu dolāru atlīdzību par viņa sagūstīšanu.

Bagdadi savā iepriekšējā audioierakstā 2017.gada 28.septembrī aicināja savus kaujiniekus Sīrijā un Irākā "pretoties" ienaidniekiem.

Islāma valsts 2014.gadā ieņēma plašas teritorijas Sīrijā un Irākā un proklamēja tajās "kalifātu", bet tagad ir zaudējusi lielāko daļu šo teritoriju.

 

Top komentāri

ta nu gan
t
Nav nozīmes kārtējo Bagdadi pasludināt par "visvairāk meklēto cilvēku uz planētas", ja nav saprašanas, ka noziedznieks ir Muhameds ar saviem pierakstiem- rīcības plānu neticīgo pakļaušanai. Jo noķersiet vienu Bagdadi, Osamu utml nāks vietā cits. Un problēma nebūt nekoncentrējas kaut kādos teritoriālos apgabalos Sīrijā.
MM
M
Viņiem Sīrija un Irāka jāsakārto pēc kara, nevis jauni ienaidnieki jāmeklē. VDK paņēmiens - meklēt un runāt par ārējo ienaidnieku nevis saviem mēsliem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits