Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ANO: Itālijai vai Maltai nekavējoties jāuzņem kuģis ar 629 migrantiem

ANO Bēgļu aģentūra (UNHCR) pirmdien aicinājusi Itāliju un Maltu nekavējoties atļaut ienākt to ostās nevalstiskās organizācijas glābšanas kuģim, kas Vidusjūrā uzņēmis 629 migrantus.

Francijas nevalstiskās organizācijas kuģis Aquarius migrantus uzņēma sestdien un šobrīd atrodas starp Maltu un Sicīliju, gaidot atļauju piestāt kādā ostā.

Malta svētdien noraidīja Itālijas aicinājumu uzņemt kuģi.

UNHCR aicināja Maltas un Itālijas valdības nekavējoties atļaut cilvēkiem, kas atrodas uz šī kuģa, izkāpt krastā.

UNHCR īpašais sūtnis Vidusjūras migrācijas jautājumos Vinsents Košetels norādīja, ka šiem cilvēkiem nepieciešama palīdzība.

"Plašāki jautājumi, piemēram, kurš ir atbildīgs un kā labāk sadalīt šo atbildību starp valstīm, būtu jārisina vēlāk," paziņoja Košetels.

Arī Eiropas Savienība aicinājusi nekavējoties atrisināt šo situāciju.

Kā ziņu aģentūrai AFP paskaidroja Maltas valdības preses sekretārs, migrantu uzņemšana kuģī ir notikusi Lībijas glābšanas un meklēšanas zonā un tas noticis saziņā ar glābšanas koordinācijas centru Romā, un tas nozīmē, ka Maltai nav juridisku saistību uzņemt šos imigrantus.

 

Top komentāri

MM
M
Manuprāt, "Francijas nevalstiskās organizācijas kuģis" lai ved NELEGĀLOS migrantus uz Franciju. Kas nu būs - braukās pa jūru, uzlasīs visus "stopētājus" pēc Eiropas Pabalstiem un izlaidīs Itālijā vai Maltā. Lai aizved uz Kalē ostu - varēs Džungļu problēmu atjaunot ar jaunu sparu. Visloģiskāk, protams, būtu aizvest atpakaļ uz Lībiju, lai paprasa atpakaļ savu naudu cilvēku kontrabandistiem, kas tur noteikti darbojas ar valdības atbalstu.
bet
b
Itālijas pilsoniskā sabiedrība ir uzsākusi masveida akciju "chiudiamoiporti" (slēdzam ostas!), lai nepieļautu imigrantu nonākšanu Itālijas teritorijā. Itāliju ir pārņēmis sauklis "Visdrošākā osta ir jūsējā". Itālijā ir sākusies antiimigrācijas revolūcija, kas tūlīt pārņems visu Eiropu.
bet
b
Vakar 764 Itālijas pašvaldībās ir notikušas pašvaldību vēlēšanas. Vislielākie panākumi ir Līgai. Sociāldemokrāti ir izgāzušies galīgi. Izskatās, ka imigranti vieno tautu, lai cīnītos pret imigrāciju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits