Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Covid-19 slimnieku skaits Latīņamerikā pārsniedz miljonu

Cilvēku skaits, kas Latīņamerikas valstīs inficējušies ar koronavīrusu, svētdien pārsniedzis miljonu, savukārt tādas pandēmijā smagi cietušas valstis kā Lielbritānija un Krievija pirmdien mazina karantīnas režīma ierobežojumus, neraugoties uz to, ka uzliesmojums pilnībā nav pakļauts kontrolei.

Valdības visā pasaulē atvieglo pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus, kuru dēļ smagi cietušas tautsaimniecības. Koronavīrusa gadījumu skaits pasaulē tostarp pārsniedzis 6,1 miljonus, bet ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pieaudzis līdz 371 000.

Ar vairāk nekā pusmiljonu inficēšanās gadījumu Brazīlija ir otrajā vietā pasaulē, tomēr tās prezidents Žairs Bolsonaru, kas ir pazīstams ar saviem skeptiskajiem uzskatiem par Covid-19 krīzi, svētdien atkal klaji ignorēja sociālās distancēšanās ieteikumus.

Bolsonaru, neapvilcis sejas masku, svētdien galvaspilsētā Braziljā tikās ar atbalstītājiem, kas vairākkārt sauca vārdu "mīts", šādi atbalsojot prezidenta skeptiskos izteikumus par vīrusa draudiem.

Neraugoties uz Bolsonaru skepsi, vīruss turpina izplatīties Brazīlijā un citās Dienvidamerikas valstīs, arī Čīlē, Bolīvijā un Peru situācijai kļūstot sliktākai.

Kaut arī Dienvidamerika, kā arī atsevišķas Āfrikas un Āzijas daļas tikai tagad sāk sastapties ar Covid-19 uzliesmojumu visā tā nopietnībā, pandēmijā smagi cietušās Eiropas valstis sāk piesardzīgi mazināt karantīnas režīma ierobežojumus, lai atgrieztos pie zināmas normalitātes.

Lielbritānijā skolas pirmdien daļēji atsāks darbu, tomēr daži vecākie valdības padomdevēji brīdina, ka atvieglojumi tiek ieviesti pārāk strauji.

Arī Covid-19 uzliesmojumā smagi piemeklētajā Krievijā galvaspilsētā Maskavā pirmdien darbu atsāks tirdzniecības centri un tiks no jauna atvērti parki.

Kaut arī Maskavas iedzīvotāji pauduši gandarījumu par šo iespēju pēc vairākām nedēļām, kas pamatā pavadītas dzīvokļos, daudzi neslēpj smīnu par mēra Sergeja Sobjaņina  "eksperimentu" - tā mērķis ir regulēt iedzīvotāju pastaigas atkarībā no to mājas adresēm.

Populārais komiķis Maksims Galkins laidis klajā skeču par prezidentu Vladimiru Putinu un Sobjaņinu, kas diskutē par "elpošanas grafiku" galvaspilsētas iedzīvotājiem.

 

Top komentāri

Edvins Eglitis
Ziemas respiratorijas virus kura optimala vide sastav no auksta un sausa gaisa tagad plosa siltaa, tropiskaa klimataa vasaraa???? WTTff. Verts izpeteit so lietu loti rupigi un pamatigi jo izkalusas 100% pec FAKE NEWS. To ko redzam uz TV vai medija NAV nekads pieradijums ka ta ir realitate.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits