Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

FOTO: Nogrimis Ķīnas piekrastē avarējušais tankkuģis

Svētdien uzliesmojis un nogrimis Ķīnas austrumu piekrastē avarējušais tankkuģis Sanchi, un Irānas amatpersona paziņojusi, ka vairs nav nekādu cerību atrast kādu izdzīvojušo. Uz tankkuģa, kas 6. janvārī sadūrās ar Honkongas preču kuģi Crystal, atradās 32 komandas locekļi - 30 Irānas un divi Bangladešas pilsoņi. Līdz šim atrasti trīs bojāgājušo līķi.

Tankkuģis veda 136 000 tonnu naftas no Irānas uz Dienvidkoreju. Ķīnas amatpersonas apgalvo, ka milzīgas vides katastrofas risks nepastāvot.

Ķīnas Transporta ministrija ziņoja, ka tankkuģis svētdien ap dienas vidu pēkšņi uzliesmojis, izraisot 800 līdz 1000 metrus augstu dūmu mākoni, un vēlāk nogrimis.

Irānas glābēju komandas pārstāvis Muhameds Rastads vēl pirms tankkuģa nogrimšanas Irānas raidorganizācijai sacīja, ka vairs nav nekādu cerību atrast kādu izdzīvojušo.

Crystal apkalpes sniegtā informācija liecina, ka tankkuģa apkalpe, visticamāk, gājusi bojā pirmajā stundā pēc sadursmes, kam sekoja eksplozija.

"Neskatoties mūsu pūlēm, nav bijis iespējams likvidēt ugunsgrēku un atgūt līķus, jo visu laiku notiek sprādzieni un gāzes noplūdes," sacīja Rastads.

Ķīnas glābēju komandai sestdien izdevās atgūt tankkuģa "melno kasti", paziņoja Ķīnas Transporta ministrija, bet sīkāku informāciju nesniedza.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits