Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķīna ziņo par 20 "importētiem" vīrusa gadījumiem; Covid-19 neliels kāpums arī Dienvidkorejā

Ķīna otrdien paziņojusi par vienu jaunu pašmāju inficēšanās gadījumu ar Covid-19 un 20 jauniem "importētiem" gadījumiem, raisot bažas par panākto progresu cīņā pret šīs slimības izplatīšanos. Tikmēr Dienvidkoreja ziņo 84 jauniem inficēšanās gadījumiem ar Covid-19, līdz ar to kopējais saslimušo skaits valstī pieaudzis līdz 8320.

Tikai viens jaunais inficēšanās gadījums Uhaņā atbalsta Ķīnas viedokli, ka tai pamatā izdevies ierobežot koronavīrusa izplatību.

Uhaņai, no kuras, domājams, Covid-19 izplatījās tālāk Ķīnā un citur pasaulē, 23.janvārī tika noteikta stingra karantīna. Drīz pēc tam tika noslēgta visa apkārtējā Hubei province.

11.februārī Ķīna vēl vairāk pastiprināja karantīnas pasākumus Uhaņā, kur tobrīd tika reģistrēti vairāk nekā 1000 jauni inficēšanās gadījumi dienā. 11 miljoniem pilsētas iedzīvotāju tika aizliegts pamest savas mājas, un amatpersonas uzskata, ka tas bija būtisks lēmums, lai ierobežotu vīrusa tālāku izplatību.

Arī citās Ķīnas pilsētās cilvēkiem tika aizliegts bez īpašas vajadzības pamest mājas.

Rezultātā pēdējās dienās ārpus Hubei provinces nav reģistrēti jauni pašmāju inficēšanās gadījumi. Taču tagad varasiestādes bažījas par inficētajiem cilvēkiem, kas ieradušies no ārvalstīm.

Ķīnā ik dienas ar lidmašīnām ierodas aptuveni 20 000 cilvēku.

Pekina no pirmdienas pieprasījusi, lai visi cilvēki, kas ierodas no ārvalstīm, ievēro 14 dienu karantīnu īpaši šim nolūkam paredzētās viesnīcās. Cilvēki, kas dzīvo vieni, nepilngadīgie, gados veci cilvēki un cilvēki ar medicīniska rakstura problēmām drīkst ievērot karantīnu savās mājās.

No 20 jaunajiem "importētajiem" gadījumiem deviņi konstatēti Pekinā un trīs Šanhajā.

Ķīnā pēc inficēšanās ar Covid-19 miruši 3226 cilvēki, tostarp 13 pēdējās diennakts laikā.

Ķīnas progress cīņā pret koronavīrusa izplatīšanos ir asā kontrastā pieaugošajām krīzēm citās valstīs.

Cīņu turpina arī Dienvidkoreja

Dienvidkorejā  81 cilvēks no inficētajiem 8320 ir miris.

Ja iepriekšējās dienās bija vērojama lejupslīdoša tendence jauno inficēšanās gadījumu skaitā, pēdējās diennakts laikā reģistrētie 84 gadījumi iezīmē nelielu kāpumu.

Varasiestādes to skaidro ar jauniem Covid-19 gadījumiem Sonnamā, kas atrodas uz dienvidiem no Seulas.

Pirmo reizi lielāks jauno inficēto skaits konstatēts galvaspilsētā Seulā un Kjongido provincē nekā dienvidaustrumu pilsētā Degu un apkārtējā apgabalā, kur konstatēti vairāk nekā 80% no visiem inficēšanās gadījumiem Dienvidkorejā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) norādījusi, ka pašlaik ārpus Ķīnas apstiprināts lielāks skaits inficēšanās un nāves gadījumu no Covid-19 nekā Ķīnā.

Pasaulē ar Covid-19 inficējušies jau vairāk nekā 175 530 cilvēki 145 valstīs. No inficētajiem vairāk nekā 7000 cilvēku ir miruši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits