Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kubas prezidenta amatā Kastro nomainījis Diass-Kanels

Par Kubas prezidentu kļuvis Migels Diass-Kanels vienu dienu pēc tam, kad par to nobalsoja parlamenta Nacionālā komisija. Viņš bija vienīgais pretendents uz šo amatu.

Tas, ka pašreizējais prezidents, 86 gadus vecais Rauls Kastro, šā gada aprīlī līdz ar pēcteča izraudzīšanos pametīs šo amatu šā gada aprīlī, bija zināms jau iepriekš. Līdz ar Diasa-Kanela ievēlēšanu pirmo reizi teju 60 gadu laikā Kubas līderis nav saistīts ar Kastro dzimtu. Kā zināms, dekādēm ilgi komunistiskās valsts līderis bija viņa brālis Fidels Kastro, kurš nomira 90 gadu vecumā 2016. gadā.

Lai arī ir notikusi valsts līdera maiņa, Rauls Kastro turpinās lielā mērā kontrolēt Kubas valdību un pieņems galīgos lēmumus būtiskos jautājumos. Viņš arī paliks Komunistiskās partijas pirmais sekretārs, Nacionālās asamblejas loceklis, armijas virspavēlnieks, galvenais Kubas ekonomikas un tūrisma nozaru pārraugs, citiem vārdiem sakot - lielākā vara Kubas salā arī turpmāk būs Raula Kastro rokās, komentējuši eksperti.

Zināms, ka Diass-Kanels ir 57 gadus vecs, viņā ir Kubas Komunistiskās partijas pirmais viceprezidents. Rauls Kastro jau bija paudis savu labvēlību Diasa-Kanela kļūšanai par viņa pēcteci amatā.

Jaunievēlētais prezidents jau solījis turpināt Fidela Kastro jau 50. gadu beigās pieteikto revolūciju Kubā, 

Rauls Kastro pie varas bija kopš 2006. gada, kad viņš valsts vadītāja amatā nomainīja slimību novārdzināto brāli Fidelu Kastro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits