Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Porošenko draudējis Putinam publiskot ziņas par Ukrainā kritušajiem krievu karavīriem

Pērn augusta beigās Minskas tikšanās laikā Ukrainas prezidents Petro Porošenko piedraudējis Krievijas prezidentam, ka publiskos informāciju par Ukrainā nogalinātajiem un sagūstītajiem 100 Krievijas karavīriem.

Viņš solījis arī sazināties ar to mātēm un sievām, lai pastāstītu, kur šie karavīri atrodas.

Putins, tiekoties Minskā, noliedza Krievijas līdzdalību karadarbībā Ukrainā, bet Porošenko centies Krievijas valsts galvu pārliecināt par pamiera nepieciešamību.

Putins toreiz sacījis Porošenko, ka viņa rīcībā ir 1,2 miljoni karavīru un tie divās dienās var ieņemt Kijevu vai jebkuras Eiropas Savienības (ES) vai NATO valsts galvaspilsētu. Par to, atsaucoties uz avotiem, vēsta laikraksts Financial Times (FT).

FT materiāls tapis, izmantojot sarunās ar ministriem, ES ierēdņiem, diplomātiem, oficiālajiem pārstāvjiem un specdienestu sadarbības partneriem no vairāk nekā desmit valstīm iegūto informāciju.

Minskā, lai panāktu mieru, Porošenko bijis gatavs pārskatīt dažādu preču pozīciju tarifus, ko paredzēja asociācijas līguma ar ES ekonomiskā sadaļa, jo to pieprasījusi Krievija. Tomēr pret to bija Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu, un tika panākts kompromiss - atlikt asociācijas līguma ekonomiskās daļas stāšanos spēkā.

FT avoti stāsta, ka tikšanās Minskā 26.augstā notikusi pēc Ukrainas puses pieprasījuma. Porošenko baidījies, ka, ja nebūs ne miera, ne uzvaras, viņš "divu dienu laikā" zaudēs savu amatu. Tā stāstījis kāds rietumu diplomāts.

Tādēļ Porošenko piezvanījis Putinam un paziņojis - ja karadarbība netiks izbeigta, Kijeva internetā ievietos likvidēto un sagūstīto Krievijas karavīru žetonu attēlus un sazināsies ar viņu mātēm un sievām, lai pastāstītu, kur viņi atrodas.

Pēc tam šo stāstu Porošenko pastāstījis vairākiem rietumu ierēdņiem. Krievijas pārstāvji gan to neapstiprina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits