Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nordea birojā Dānijā veikta kratīšana saistībā ar aizdomām par naudas atmazgāšanu

Ziemeļvalstu lielākā banka Nordea pirmdien paziņojusi, ka Dānijas prokuratūra veikusi kratīšanu tās birojos Dānijā saistībā ar izmeklēšanu par naudas atmazgāšanu.

Dānijas valsts prokuratūra nopietnu ekonomisko un starptautisko noziegumu izmeklēšanai 12.jūnijā notikušās kratīšanas laikā Nordea birojā Kopenhāgenā konfiscējusi fiziskus un digitālus materiālus, tostarp elektroniskā pasta sarakstes, vēstīja Dānijas lietišķais laikraksts Borsen.

Banka apstiprināja kratīšanas faktu, paziņojot, ka tā notikusi saistībā ar izmeklēšanu par "naudas atmazgāšanas novēršanas procedūru ievērošanu" kādā tās starptautiskajā atzarā, kas atbildīgs par klientiem ārpus Ziemeļvalstīm.

"Mēs pilnībā sadarbojamies ar prokuratūru, lai garantētu, ka tai ir pieejama visa atbilstošā informācija," paziņoja Nordea vadītājs Dānijā Franks Vangs-Jensens.

Banka norādīja, ka 2014.gadā, kad tā pārorientēja savu darbību prom no Baltijas valstīm uz Ziemeļvalstīm, starptautiskā atzara klientu novērtējuma rezultātā tā "atteicās no klientiem, kas neatbilda mūsu kritērijiem".

Dānijas Finanšu uzraudzības pārvalde 2016.gadā iesniedza pret Nordea sūdzību par naudas atmazgāšanu. Pērn oktobrī Zviedrijas finanšu noziegumu izmeklētāji arī saņēma sūdzību par Nordea, kas nodokļu optimizācijas dēļ vēlāk tajā mēnesī galveno biroju no Zviedrijas pārcēla uz Somiju.

Nordea ir rezervējusi 95 miljonus eiro, lai varētu segt iespējamās finanšu gada pirmā ceturkšņa izmaksas, kas saistītas ar izmeklēšanām par naudas atmazgāšanu.

Izmeklēšana Nordea notiek pēc tam, kad Dānijas lielākā banka Danske Bank atzina, ka tās Igaunijas struktūrvienībā 2007.-2015.gadā izplūduši 200 miljardi eiro aizdomīgas izcelsmes naudas. Par to vairākās valstīs sāktas kriminālizmeklēšanas.

Nordea darbojas 20 pasaules valstīs. Tā ir arī Igaunijas bankas Luminor Bank līdzīpašniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits